Metal işçilerinden eylem kararı: İşçiler 20-25 Aralık'ta fazla mesaiye kalmayacaklar

Yüz binlerce metal işçisinin zam pazarlığında uzlaşma çıkmayınca Türk Metal Sendikası eylem kararı aldı. İşçiler, 20-25 Aralık günleri arasında fabrikalarda fazla mesaiye kalmama eylemi yapacak. İşverenin teklifini yükseltmemesi halinde sendikanın grev kararı alacağı da ilan edildi.

Abone ol

Haber: Seda Akyüz

Toplu iş sözleşmesinde anlaşma çıkmadı, sendika eylem kararı aldı.

Yaklaşık 130 bin metal işçisinin 2021-2023 yıllarında maaşına yapılacak zam için görüşmelerde anlaşma sağlanamadı. Masada işçileri Türk Metal Sendikası, işvereni ise Türk Metal Sanayicileri Sendikası MESS temsil ediyor.

Taraflar arasında 7 Aralık’ta yapılan son görüşmede uzlaşı sağlanamadı. İşçinin yüzde 29,57’lik zam artışı teklifine işveren yüzde 12 ile karşılık verdi. Anlaşma sağlanamaması üzerine taraflar için 15 günlük arabulucu süreci başladı.

Arabulucuda da sonuç çıkmazsa tarafların anlaşması için ikinci 60 günlük yasal sürece geçilecek.

Bu sırada Türk Metal Sendikası 11 Aralık’ta Başkanlar Kurulu’nu topladı. Sonuç bildirisinde, işçiler için eylem kararı alındı. İşçiler, 20- 25 Aralık günleri arasında fabrikalarda fazla mesaiye kalmama eylemi yapacak.

İşverenin teklifi yükseltmemesi halinde Türk Metal Sendikası’nın grev kararı alacağı da açıklandı.

DEVA'nın vekili Şeyh Sait'i savundu Gündem Kurdaki artışın etkileri trafik sigortasına yansıdı Gündem Şule Perinçek yazdı: Zorlukları aşmak için milli irade milli eğitim Gündem Asgari ücret belli olacak: Son toplantı 13 Aralık Pazartesi günü yapılacak Gündem