Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı: ''Mersin'i PKK'yı kurtarmaya çalışanlara teslim etmeyeceğiz''

Mersin’de Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı’nın katılımıyla, ‘Üretim Devrimi için Atılım’ toplantısı düzenlendi.

Abone ol

Mersin’de Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı’nın katılımıyla, ‘Üretim Devrimi için Atılım’ toplantısı düzenlendi.

Ticaret ve Sanayi Odası lokalinde yapılankahvaltılı toplantıya; Tahtacılar Derneği Genel Başkanı Sami Akgün, Toroslar Cemevi Başkanı Hüseyin Değerli, CKD Mezitli Şube Başkanı Zeynep Burkan, İş Adamı Tuncay Sıgar, Aydınlık Gazetesi Yazarı Latif Bolat, çok sayıda esnaf, çiftçi ve parti yöneticisi katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Vatan Partisi Mersin İl Başkanı Ali Rıza Taşdelen, Vatan Partisi’nin iktidar yürüyüşünü başlattığını belirterek, “Üretim devrimimizi gerçekleştirmek ve Üreticilerin Milli Hükümeti’ni kurmak için 50 yıl önce yola çıktık; Elli yıl içinde milletimizin öncülerini Vatan Partisi’nde birleştirdik. Şimdi uzun yürüyüşümüzün bu aşamasında, milletimizi Vatan Partisi’nde örgütleyeceğiz. Partimiz emekçinin, çiftçinin, esnafın ve sanayicinin yani üreticinin umudu olmuştur. Üreten ve Birleşen Türkiye’yi kuracağız. Parti binalarımız mücadeleyi planladığımız karargâhlar olacaktır. Günümüzü binalarda geçirmeyeceğiz. Emekçiye, çiftçiye esnaf ve sanayicimize gideceğiz, sorunlarını dinleyeceğiz, sadece sorunlarını dinlemekle kalmayacağız, çözüm önerilerimizi sunacağız ve mücadeleye önderlik edeceğiz” dedi.

“ÜRETİCİLERİN MİLLİ HÜKÜMETİ KURULACAK”

Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı da toplantıda yaptığı konuşmada, üreticiyi kambur yapan sistemin artık sona geldiğini belirterek, “ “Türkiye'de üreticiyi suçladılar. Çiftçiyi, emekçiyi, küçük orta sanayiciyi, kambur ilan ettiler ve Türkiye borca battı. Yıl 2021 Türkiye'nin beş yüz milyar dolara yakın dış borcu var. Türkiye'deki Biden tayfasının amacı tekrar Türkiye'yi IMF'ye bağlamak, batıya bağlamak küresel tefecilerin cenderesinden çıkartmamak. Tekrar Türkiye'yi borca batırmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Ama Türkiye onlara teslim olmayacak. Bu üreticilerin milli hükümeti de kurulacak, kurulmak zorunda. Bu sistem bitti, Türkiye borçlanma ekonomisiyle battı, Türkiye burada ancak bir üretim devrimiyle çıkar. Türkiye o devrimin eşiğinde. Tasarruf yapacak, yatırım yapacak, istihdam yaratacak ve bir üretim seferberliğine geçecek. Bunun için Vatan Partisi lazım” diye konuştu.

“TÜRKİYE İÇİNDEKİ GLADYOYU EZDİ”

2015 yılından bu yana Türk ordusu, polisi ile birlikte PKK’ya ve 15 Temmuz Amerikancı Fethullacı darbe girişimine karşı büyük bir mücadele verildiğini ifade eden Bursalı, “Türkiye'ye karşı harekete geçirildi ve onu da ezdik. İsrail planını Suriye'nin kuzeyinde burnumuzun dibinde Türkiye'yi bölmek, parçalamak için kurgulanan, Amerika'nın otuz yıllık, kırk yıllık planlarını Mehmetçiğimizle ve milletimizle bertaraf ettik. Türkiye bir NATO üyesi olmasına rağmen içindeki gladyoyu ezdi temizledi. Ve Amerika'yı yendi. Bu bir Türk Amerikan savaşıydı. Şimdi o savaşın aslında en çetin günlerine giriyoruz. Bakın bugün artık Türkiye on düvelle savaşıyor. Yüz yıl önce yedi düveli denize dökmüştük. Bugün on düvel karşımızda.” şeklinde konuştu

‘DÖRT TARAFIMIZDA ABD ÜSLERİ’

Türkiye’nin dört tarafının Amerikan üsleri ile çevrildiğini söyleyen Bursalı, “Karadeniz'de o haritaları artık hepimiz ezberledik. Suriye'nin kuzeyi ile Suriye ve Irak'ın kuzeyine Kıbrıs'a kadar Türkiye'yi tehdit eden silahlar var. En son geçen haftalarda bin tane Dedeağaç'a silah yığıldı, tank yığıldı. Bu tanklar niçin yığılıyor? Bu kadar üstü niye açıyorlar? O silahlar doğrudan Türkiye'yi tehdit ediyor. Biz ne yapacağız? Buna karşı kararlı olmamız lazım. Türkiye'nin köklü çözümlere ve değişikliklere ihtiyacı var. Suriye'yle derhal anlaşmamız lazım. Sınırımızdaki PKK'yı temizlememiz lazım. Suriye'yle iş birliği yaparsak, bir ay içinde PKK, PYD oradan temizlenecek.Türkiye'nin İran'la dost olması lazım, Türkiye'nin Rusya'yla kararlı bir şekilde anlaşması ve bir araya gelmesi lazım.”ifadelerini kullandı.

Bursalı, ‘Mersin’i HDP/PKK ile ortak miting düzenleyenlere teslim etmeyeceğiz” diyerek, konuşmasını tamamladı.

Bakan Soylu: ''3 binden fazla polisimiz Katar'daki Dünya Kupası'nda görev alacak'' Gündem Ekrem İmamoğlu'ndan adaylık açıklaması: ''Günü geldiğinde en doğru kararı Millet İttifakı verecek'' Gündem RTÜK ''Konuşanlar'' için harekete geçti: ''Türk ahlakına uygun değil'' Gündem 3 asker Pençe-Yıldırım bölgesinde şehit oldu Gündem