AİHM Büyük Daire, Perinçek-İsviçre davasındaki kararını yarın açıklayacak

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi Büyük Daire, Perinçek-İsviçre davasındaki kararını yarın açıklayacak. Dava Türkiye açısından son derece kritik. Eğer Büyük Daire, Perinçek lehine karar verirse, 1915 olaylarını "soykırım" olarak kabul eden ve "soykırım yoktur" demeyi suç sayan çevreler çok ağır bir darbe almış olacak. Karar, "inkar" gerekçesiyle açılan davalar açısından da emsal teşkil edecek.

Abone ol

"Soykırım" yalanına karşı büyük zafer artık çok yakın. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi Büyük Daire, Perinçek-İsviçre davasındaki kararını yarın açıklayacak. Karar Vatan Partisi Lideri Perinçek, lehine sonuçlanırsa Türkiye'ye yönelik 100 yıldır sürdürülen soykırım yalanı çözülmüş olacak.

Süreç, 2007 yılında İsviçre'deki bilimsel bir konferanstaki konuşması nedeniyle dönemin Türk Tarih Kurumu Başkanı Yusuf Halaçoğlu hakkında soruşturma açılmasıyla başladı. Bunun üzerine Perinçek İsviçre'ye gitti ve "Ermeni Soykırımı tarihsel bir yalandır" dedi. Yerel mahkeme Perinçek'e ceza verdi. Bunun üzerine Vatan Partisi Lidieri Avrupa İnsan Haklarına Başvurdu ve İsviçre devletini mahkum ettirdi. Hatta AİHM, kararın gerekçesinde soykırım iddiasının varlığının olmadığına işaret etti.

İşte bu karar üzerine Batı, İsviçre hükümetine baskı yaptı ve kararın temyiz edilmesini sağladı. Temyiz sürecinde sona gelindi ve yarın Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi Büyük Daire kararını açıklayacak.

ulusalkanal.com.tr

Van'da polise saldırı! Gündem Türkiye'deki siyasi partilerin anatomisi Gündem Sancar'ın ismi, Mardin'de okuduğu okullara verilecek Gündem Balyoz'da çarpıcı karar Gündem