Trump: Çin ile tüm ilişkiyi kesebiliriz

ABD yönetimi, Çin’e baskıyı artırma arayışında. ABD Başkanı Trump, dünyanın ikinci büyük ekonomisi ile ilişkilerin kesilmesi ihtimalini gündeme getirdi. ABD Senatosu da Uygur tasarısını onayladı.

Abone ol

Washington, Pekin’e baskı siyasetini aretırmak için yeni yöntem arayışında.

ABD Başkanı Donald Trump, dünyanın ikinci büyük ekonomisi ile ilişkilerin kesilmesi ihtimalini gündeme getirdi. Fox Business’a konuşan Trump’a, Senatör Lindsey Graham (linzi gıraham)’ın Çinli öğrencilere ABD vizesi verilmemesi önerisi de soruldu. ABD Başkanı, “Yapabileceğimiz birçok şey var. Tüm ilişkiyi kesebiliriz” yanıtını verdi.

Trump, Çin’den yapılan yıllık ithalatı kastederek, “Şimdi, bunu yaptınız diyelim ne olacak? 500 milyar dolar tasarruf etmiş olacaktınız” dedi.

Trump, “İster laboratuardan ister yarasalardan gelsin, bunun hepsi Çin’den geldi ve bunu durdurmalıydılar. Kontrolden çıktı” diye konuştu.

ABD Senatosu, Trump yönetimini Çin’in Uygur politikasına karşı daha sert adımlar atmaya çağıran tasarıyı da onayladı. Cumhuriyetçilerin hazırladığı tasarıya Demokratlar da destek verdi. Oy birliği ile kabul edilen tasarı, Temsilciler Meclisi’ne gönderildi.

ulusal.com.tr

Hollanda'da Kovid-19 nedeniyle ölenlerin sayısı 5 bin 643'e çıktı Dünya Afrika'da Kovid-19 vakası sayısı 75 bin 530'a yükseldi Dünya Nijerya'da Kovid-19 vaka sayısı 5 bini aştı Dünya Rusya, ABD'ye koronavirüs tepkisi Dünya