Cumhuriyet'e Atatürk karşıtı iki yazar!

Can Dündar'ın yayın yönetmenliği döneminde bölücü fikirleri, "konuk yazar" adı altında sayfalarına taşıyan Cumhuriyet şimdi de Ahmet İnsel ve Nuray Mert'i kadrosuna kattı. Cumhuriyet ve Atatürk karşıtı fikirleriyle tanınan iki yazar daimi olarak gazetede yazacak. Oysa, bu isimlerin yazar yapılması gazetenin kuruluş senedine aykırı.

Abone ol

Can Dündar'ın Genel Yayın Yönetmenliği'ne getirilmesinin ardından Sırrı Süreyya Önder, Ahmet Altan gibi isimlere "konuk yazar" olarak sayfa açan Cumhuriyet Gazetesi yeni bir hame yaptı. Gazete, Nuray Mert ve Ahmet İnsel'i kadrosuna kattı.

Nuray Mert kararı, diken.com.tr'de yayınlanan yazısında duyurdu. Medyatava'nın haberine göre de, Cumhuriyet Ahmet İnsel'le anlaştı. Neoliberal ve PKK çizgisine yakın düşünceleriyle tanınan iki yazar artık Cumhuriyet'te yazacak. Ancak bu hamle, Cumhuriyet gazetesinin kuruluş ilkeleriyle çelişiyor.

Cumhuriyet gazetesinin yönetimi Cumhuriyet Vakfı'na bağlı. Vakfın kurulu Kuruluş senedinde, Atatürk ilkelerine ve Cumhuriyet'in temel niteliklerine bağlılık maddesi bulunuyor.

Gazetedeki bu çizgi kayması büyük tepkiye neden oldu. Eski Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu üyesi ve gazetenin eski yazarlarından Mustafa Pamukoğlu, konuyu yargıya taşıyacağını söyledi.

ulusalkanal.com.tr

Bu da CHP'nin gazetesinin seçim vaadi Medya Ömer Yıldız yazdı: Vatan Partisi meydan okuyor Medya Show TV'den "Milli maç" açıklaması Medya 'Konuşa Konuşa'da bu hafta Medya