Sağlık Bakanlığı ramazanda alınması gereken tedbirleri Kovid-19'a göre güncelledi

Sağlık Bakanlığı, ramazan ayına ilişkin vatandaşları uyardı. 65 yaş üstü veya kronik hastalığı olanların oruç için hekimlerine başvurması istendi. Akraba ve komşularla beraber iftar yemekleri düzenlemekten uzak durulması gerektiği bildirildi.

Abone ol

Ramazanda dikkat edilmesi için uyarılar sıralandı.

Sağlık Bakanlığı ramazan ayının başlamasıyla birlikte alınacak tedbirlerle ilgili yeni bir açıklama yaptı. Bakanlık uyarılarını 9 madde halinde sıraladı.

Oruç tutmak isteyen 65 yaş üstü veya kronik hastalığı olanların hekimlerine danışması gerektiği belirtildi. Virüs nedeniyle akraba ve komşularla iftar yemekleri düzenlememesi istendi. Camiler kapalı olduğu için teravih namazı gibi ibadetlerin de evde yapılacağı bildirildi.

Ayrıca ibadet sırasında kullanılacak secde, tespih gibi malzemelerin hijyen açısından kişiselleştirilmesi gerektiği ifade edildi. Virüs nedeniyle ekmek ve pide sıralarında da vatandaşların maske takması ve mesafeye dikkat etmesi istendi.

Ramazan ayında yapılacak yardımlarda görev alacak kişilerin hijyene özen göstermesi için de uyarı yapıldı. Açıklamada, “Dağıtım görevlilerinin yardımları hane içine girmeden kapıdan teslim etmeli” ifadelerine yer verdi.

ulusal.com.tr

YÖK'ten yeni koronavirüs kararı Sağlık Sağlık Bakanı Koca'dan İstanbul için kritik açıklama Sağlık Prof. Dr. Ercüment Ovalı duyurdu! Bugün başlıyor Sağlık Sağlık ordusu görev başında Sağlık