İstismara Karşı Çocuk Gücü nedir, İstismara karşı çocuğun gücü ekibi ne yapıyor

İstismara Karşı Çocuk Gücü tarafından yapılan açıklamada, "İnanıyoruz ki, çocuk istismarı engellenebilir. Biz bu amaçla bir araya geldik; çocukların, ailelerin ve eğitimcilerin güçlenmesine destek olmak üzere çalışıyoruz. Toplumda çocuk istismarıyla ilgili bir bilinç oluşturmak için önleyici müdahalenin önemini biliyoruz. Bu konuda bir medya kampanyası hazırlıyoruz" denildi

Abone ol

İstismara Karşı Çocuk Gücü tarafından yapılan açıklamada şunlar denildi:

"Aile Hukuku Derneği’nin önderliğinde 15 sivil toplum kuruluşu olarak, 2018’in Mart ayında, çocuk istismarını önlemek ve istismara karşı çocukları ve toplumu güçlendirmek için bir araya geldik. Bu amaçla çocuk istismarına karşı önleyici bir eğitim kampanyası oluşturmak üzere başladığımız İstismara Karşı Çocuk Gücü projesi ile, çocukları, aileleri ve eğitimcileri, “çocuk istismarını tanıma ve önleme” yönünde bilgilendirerek güçlendiriyoruz.

Çocuk istismarına karşı toplumsal bilinç oluşturmak ve bu konuda önleyici müdahalede bulunmak için çalışmalar yürütüyoruz. Çocuklarımızı güçlendirerek korumayı hedefliyoruz. Ağırlıklı olarak ruh sağlığı çalışanları ve hukukçulardan oluşan bir ekiple çocukları, ailelerini ve eğitimcileri “çocuk istismarını tanıma ve önleme” yönünde bilgilendirerek güçlendirmek üzere eğitimler hazırlıyor, hazırlanan eğitimlerin sunulması ve yaygınlaşması için çalışıyoruz.

Çocuk Gücü Ekibi olarak; eğitimlerin hazırlanması, sunulması ve yaygınlaşması için çalışıyoruz. Özel eğitim programımızı, sahadan, akademiden ve uzmanlardan topladığımız bilgileri platform destekçilerimizin deneyimi ile birleştirerek hazırlıyoruz. Bu eğitimlerin yüz yüze ve online video üzerinden yürütülerek tüm ülkeye yayılmasını ve sonrasında Milli Eğitim Bakanlığı’nın müfredatına dahil edilerek çocukların güçlenerek korunmasını amaçlıyoruz.

Projeye, 3-8 yaş çocuk ve aile eğitim içerikleri ile başladık. İlk pilot çalışmalarımızı Kartal Medine Tayfur Sökmen İlkokulu’nda ve bir çocuk merkezinde gerçekleştirdik. Yakın dönemde 9-12 yaş çocukların ve eğitimcilerin eğitim hazırlıklarına da başlayacağız."

İmamoğlu yerel özerkliği savundu Gündem Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: YPG/PKK'lı teröristler Kamışlı'dan da çıkarılacak Gündem HDP'li belediyeye kayyum atandı Gündem Atama kararları Resmi Gazete'de Gündem