Değerler eğitimi üniversiteye taşınıyor

Anaokulu, ilköğretim ve ortaöğretimde 'Milli ve manevi değerlere uygun bir nesil yetiştirme' amacıyla başlatılan 'Değerler Eğitimi' üniversiteye taşınıyor. Din adamları, devlet yurtlarında kalan öğrencilere 'değerler eğitimi' verecek.

Abone ol

Tartışmalara yol açan, anaokulları, ilköğretim ve ortaöğretimlerde başlayan değerler eğitimi üniversite yurtlarını da kapsayacak şekilde genişliyor. Kredi ve Yurtlar Kurumu yurtlarında kalan üniversiteli gençlere değerler eğitimi verilecek.

Amacı "Milli ve manevi değerlere uygun bir nesil yetiştirmek" olarak açıklanan eğitim kapsamında Diyanet ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında protokol imzalanacak. Ay sonunda imzalanması beklenen protokolle, Diyanet'e bağlı yükseköğrenim görmüş din adamları, yurtlarda ve bakanlığa bağlı tüm kurumlarda değerler eğitimi verecek.

Değerler eğitimi ilk etapta zorunlu olmayacak. Yani isteyen öğrenci yararlanabilecek. Özellikle madde bağımlısı gençlere kamp ve merkezlerde manevi destek verilecek. Osmanlıca ve Arapça kursları için Diyanet bünyesinden personel temin edilecek.

Geleneksel kültürün aktarılması hedeflenen 'Değerler Eğitimi'nde Atasözleri, deyimler, türküler, örf, âdet ve aile yapısı gibi konular ele alınacak.

ulusalkanal.com.tr

Yaşamımızı yöneten tehlikeli güç: Koku Sağlık Zorlu okul yolculuğu Sağlık İş hayatında mutluluk nedir? Sağlık Kış hastalıklarına birebir! Sağlık