Yılkı atları kar üstünde ayrı güzel

Kayseri'de Erciyes Dağı'nın eteklerinde doğaya salınan 300 kadar yılkı atı, fotoğraf tutkunlarına ilham veriyor. Bu yıl Kayseri beyazlara bürününce, yılkı atları da eşsiz güzellikle görsel şölen sunmaya başladı.

Abone ol

Onlar, özgürlüğün ve bağımsızlığın sembolü yılkı atları. Yazın köylülerin işini görüyor, kışın ise doğaya bırakılıyorlar. Kayseri'de, Erciyes dağı eteklerinde özgürlüğün tadını çıkarıyorlar. Sayıları 300'ü bulan yılkı atları, bembeyaz kar örtüsüyle birlikte fotoğraf tutkunlarının ilgi odağı oldu.

Bölgeye turlar düzenleyen fotoğraf sanatçısı Nuri Çorbacıoğlu, bu yıl önceki yıllara oranla Hürmetçi ve Sultan Sazlığı'na daha fazla kar yağdığı görüşünde. Bu da çok daha güzel bir görsel şölen sunuyor.

Çorbacıoğlu'na göre dünyada 300 yılkı atına bu kadar kolay ulaşılabilen başka bir yer yok.

Sürü halinde dörtnala koşan ve uyum içindeki hareketleri hayranlık uyandıran yılkı atları, kış turizmine katkı sağlıyor. Foto safari turlarına katılan yerli ve yabancı turistler için bu manzara heyecan verici. Yalnızca fotoğrafçılar değil, dünyanın dört bir yanından gezginler ve maceracılar da bu güzel atları görmeye geliyor.

Polisin kucağında taşıdığı yaralı köpek iyileşiyor Yurt Kartalkaya'da yeni yıl yoğunluğu Yurt Prof. Dr. Gürbüz Büyükyazı toprağa verildi Yurt Üniversite öğrencisi Nagihan Gümüş evinde ölü bulundu Yurt