Japonya'dan ABD'ye çağrı

Japonya Başbakanı Şinzo Abe, Amerika ve Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti zirvesine ilişkin "Trump ve Kim zirvesinin yapılması için çabalar devam etmeli" dedi. Japonya Başbakanı ayrıca Trump'ın, ithal çelik ve alüminyuma getirdiği ek vergiyi eleştirdi. "Bu ek vergiye razı değiliz" dedi.

Abone ol

Japonya Başbakanı Şinzo Abe, "Trump ve Kim zirvesinin yapılması için çabalar devam etmeli" dedi.

Japonya Başbakanı Şinzo Abe, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti lideri Kim Jong-un ile yapacağı zirveye ilişkin konuştu. "Trump'ın iptal kararını üzücü olarak değerlendirdi Abe, "iki ülke arasındaki müzakerelerde hedefin kimyasal ve kitle imha silahlarının yok edilmesi olması gerekir" dedi.

Rusya'da yapılan St. Petersburg Uluslararası Ekonomi Forumu'nda konuşan Abe, Trump'ın, ithal çelik ve alüminyuma sırasıyla yüzde 25 ve yüzde 10 gümrük tarifesi uygulanması kararını da eleştirdi.Japonya'nın ABD'nin müttefiki olmasına rağmen bu vergiye razı olmadıklarını ifade etti.

Japonya dışında çelik ithalatı konusunda alternatifi olmadığına işaret eden Abe, "Bu yüzden Japon ürünleri kullanan Amerikalı tüketiciler zarar görüyor" diye konuştu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de, Pyongyang'ın verdiği sözlerin hepsini tuttuğuna dikkat çekti. Rus lider "Kim Jong-un önceden sözünü verdiği her şeyi yaptı. Kore lideri, nükleer deneme tesisindeki tünel ve mayınları bile patlattı." dedi. Bütün bunlara rağmen Trump'ın Kim'e yazdığı mektupta verdiği kararı üzücü olarak nitelemişti.

ulusal.com.tr

İdlib'de patlama: 2 ölü 50 yaralı Dünya Şampiyonlar Ligi final maçı öncesi bomba paniği! Dünya Putin'den S-400 ve F-35 mesajı Dünya Trump'tan yeni açıklama Dünya