Hedef Gülen okulları

Hükümetin, yurt dışındaki Gülen okullarını Milli Eğitim Bakanlığı bünyesine almak için başlattığı çalışmanın ayrıntıları belirginleşmeye başladı. Bu kapsamda iki formül öne çıktı. Yurtdışındaki okulların büyükelçiliklere bağlanması ya da vakıflaşarak devlet gözetiminde çalıştırılması üzerinde duruluyor.

Abone ol

AKP hükümeti Gülen örgütünün yurt dışındaki okulları için harekete geçti. Bu kapsamda iki formül geliştirildiği iddia edildi.

İddia hükümete yakınlıkları ile bilinen Sabah ve Takvim gazetelerinde yer aldı. Habere göre, hükümet yurt dışındaki okulları Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlamak için iki formül üzerine duruyor.

Birinci formül, Türkiye'nin büyükelçiliklerinin bulunduğu ülkelerde Gülen örgütüne ait okulların Milli Eğitim Bakanlığı bünyesine alınması. Okulların büyükelçiliklere bağlanmasıyla, örgüt irtibatı da kesilmiş olacak.

İkinci formül ise Büyükelçilik bulunmayan ülkelerdeki okullarla ilgili. Bu çalışmaya göre Gülen okulları vakıf üzerinden hizmet verecek.

Okullar bulunduğu ülkenin müfredat ve mevzuatına göre eğitime devam edecek. Ancak "Türk Okulları" statüsünde, devlet kontrolünde ve desteğindeki okullara dönüşecek. Bu formül için Türkiye'deki Robert Kolej ve Galatasaray Lisesi örnekleri bulunuyor.

ulusalkanal.com.tr

Bölgesel Kürt Yönetimi Bakanları tahsilat için Türkiye'ye geliyor Gündem 866 bin kişi Gündem Aydınlık, Hablemitoğlu suikastindeki sır perdesini araladı Gündem Köşkbaşkanı seçimi-2: Masal kuşları gibi uçmak Gündem