BDDK'dan kredi kartlarına taksit düzenlemesi

Banka ve kredi kartı taksitlerini üç kurumun görüşü alınarak belirlenmesine karar verildi. Bu kurumlar; Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığı... İlk düzenleme ise elektronik eşya alış-verişinde yapıldı. Televizyonda kredi kartıyla alışverişlerde taksit sayısı 3'ten 9'a çıkarıldı.

Abone ol

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu peş peşe açıkladı. Banka ve kredi kartları hakkındaki yönetmelik değişti. Kredi kartıyla televizyon alımlarında taksit sınırı artırıldı. Karar resmi gazetede yayımlandı.

BDDK, banka kartları ve kredi kartları hakkındaki yönetmeliğinde yer alan ve kredi kartı harcamaları ile nakit çekimlerde taksitlendirme süresini belirlediği maddede değişikliğe gitti. Artık taksit süreleri, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığının görüşü alınarak BDDK tarafından belirlenecek.

BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben, "Eski taksit sayıları geçerli. Kurul, eski yönetmelikteki taksit sayıları aynı olacak şekilde kararını aldı." dedi.

Ancak çok geçmeden BDDK bir açıklama daha yaptı. Televizyon alımlarında 3 ay olan taksit sınırı 9 aya çıkarıldı. Fiyat sınırlamasında ise üst rakam 3 bin lira olarak belirlendi.

"Banka kartları ve kredi kartları hakkındaki yönetmelik değişikliği öncesindeki taksit sınırları ve yasakları aynı şekilde belirlenmiş olup, ayrıca kredi kartlarıyla gerçekleştirilecek fiyatı 3 bin liraya kadar olan televizyon alımlarında 3 ay olan taksit sınırı 9 aya çıkarılmıştır."

Yönetmelikte diğer kalemlere ise bir değişiklik yapılmadı.

Cari işlemler rakamları açıklandı Ekonomi Teminatsız kredi olur mu? Ekonomi İzmir Metro A.Ş.’de anlaşma sağlandı Ekonomi Sendikalı oldu, işten atıldı Ekonomi