Erdoğan'ın AYM üyeliğine atadığı Yusuf Şevki Hakyemez, Atatürk karşıtı çıktı

Anayasa Mahkemesi üyeliğine atanan Prof. Dr. Yusuf Şevki Hakyemez’in, Atatürk devrimlerini hedef aldığı ortaya çıktı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından yüksek yargı üyeliğine atanan Hakyemez'in, "Türk, Atatürk milliyetçiliği, Atatürkçülük ile Atatürk ilke ve inkılapları" kavramlarının Anayasa'da olmamasını istediği öğrenildi.

Abone ol

Anayasa'nın ilk 3 maddesini hedef aldı, özeklik önerdi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından, Anayasa Mahkemesi üyeliğine atanan Prof. Dr. Yusuf Şevki Hakyemez’in, Atatürk devrimlerini hedef tahtasına koyduğu ortaya çıktı.

Aydınlık gazetesinin haberine göre Hakyemez, "Vesayetsiz ve Tam Demokratik Bir Türkiye İçin İnsan Onuruna Dayanan Yeni Anayasa" başlıklı raporunu hazırlayan ekipte yer aldı.

Stratejik Düşünce Enstitüsü adına hazırlanan raporda, yeni Anayasa'da Devrim Kanunları'na yer verilmemesi gerektiği belirtildi.

Anayasa'nın ilk 3 maddesinin hedef alındığı raporda, "Devletin ideolojik tarafsızlığı ilkesi ile çelişen Atatürkçülük, Atatürk milliyetçiliği ile Atatürk İlke ve İnkılapları gibi ifadeler kullanılmamalıdır" denildi.

Anayasa'dan "Türk" ifadesinin de çıkartılması gerektiğini belirten Hakyemez, raporunda "Türkiye halkı" kavramını önerdi.

Raporda, terör örgütü PKK'nın da talebi özerkliği vurgulayan yeni bir yönetim sistemi istendi. Yüksek yargı üyeliğine seçilen Hakyemez'in sunduğu raporda, "Merkeziyetçilik azaltılmalı ve yerel yönetimler güçlendirilmelidir" ifadelerine yer verildi.

Hakyemez yeni Anayasa raporunda, vicdani ret de önerdi, "Vatan hizmetinin diğer kamu kurumlarında da yerine getirilebileceğine ilişkin açık hükümler ihtiva edilmelidir" ifadelerini kullanıldı.

Raporda, Türk Ordusu'nun emir komuta zincirini felç edecek öneriler de yer aldı. Genelkurmay Başkanlığı'nın Milli Savunma Bakanlığı'na bağlanması ve silahlı kuvvetlerin komuta kademesine siyasi otoritenin atama yapması istendi. Raporda, "Dış savunma haricindeki tüm güvenlik birimleri İçişleri Bakanlığı’na bağlanmalıdır" talebi de var.

ulusalkanal.com.tr

Türk yetkili: İki Türk jeti, IŞİD ve YPG hedeflerini vurdu Gündem Türban, emniyete de girdi Gündem Samsun’da 5 akademisyen daha tutuklandı Gündem Cerablus'ta peş peşe 5 büyük patlama Gündem