MEB tespit etti: 71 öğretmenin görevine son verildi

Milli Eğitim Bakanlığı sahte diplomayla öğretmenlik yaptığı tespit edilen 71 öğretmenin görevine son verdi. Rehberlik ve Denetim Başkanı Atıf Ala, sahte öğretmen soruşturması ile ilgili ayrıntılar verdi. Ala, Bakanlığın, konuyu Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü Suçlar Bürosuna ilettiğini açıkladı.

Abone ol

"Sahte öğretmen" soruşturması derinleşiyor. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın açıklamalarının ardından gündeme gelen diploma sahteciliğine ilişkin ayrıntılar belli olmaya başladı.

Milli Eğitim Bakanlığı Rehberlik ve Denetim Başkanı Atıf Ala, sahte diplomalı öğretmenlik yapanlarla ilgili yürütülen sürece ilişkin açıklama yaptı. Ala, "2014-2015 öğretmen atama dönemlerinde sahte diploma ya da geçici mezuniyet belgesi ile ataması gerçekleşen 71 öğretmenin atamalarını iptal ettik." bilgisini verdi. Ayrıca Bakalık bu kişiler hakkında Cumhuriyet başsavcılıklarına suç duyurusunda bulundu.

Atıf Ala, Bakanlık olarak bazı üniversitelere gönderilen diplomaların teyit işlemlerinin sürdüğünü söyledi.

Adli işlemlerle ilgili de bilgi veren Ala, Milli Eğitim Bakanlığı'nın konuyu Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü Suçlar Bürosuna ilettiğini açıkladı.

ulusalkanal.com.tr

Iğdırlı öğrenciler sordu, NASA cevapladı Sağlık Özgecan'a "duyarlı" şahıs sevgilisini bıçakladı! Sağlık Ehliyet sistemi değişti Sağlık TLB, Berrin için eylemde Sağlık