Filyasyon ekipleri görev başında

Şimdi, Kovid-19'un izini süren filyasyon ekiplerinin bir gününe tanıklık edeceğiz. Onlar koronavirüs ile mücadelede kilit rol oynuyor. Sisteme düşen her vakaya koşan ekipler çalışmalarını titizlikle yürütüyor…

Abone ol

Kovid-19 salgınıyla mücadelede en önemli rolü, sağlık emekçileri üstleniyor. Bu çalışmaların en büyük halkalardan birini ise filyasyon ekipleri oluşturuyor. Onlar, gece gündüz demeden, her yerde koronavirüs salgınına karşı savaşıyor.

Kovid-19 ile mücadele kapsamında İstanbul'da, virüsü taşıyanların temas ettiği kişileri tespit etmek amacıyla sahada filyasyon çalışması yürütülüyor.

Onlar virüsün yayılmadan kontrol altına alınması için görev başında. Filyasyon ekipleri, tespit edilen hastaların temas kurdukları kişileri belirliyor. Ve yakın takibe alıyor.

Bakırköy İlçe Sağlık Müdürlüğü bünyesinde görev yapan filyasyon personelinin özverili çalışmaları, kameralara yansıdı.

Pandemiyle mücadele kapsamında İlçe Sağlık Müdürlüğü binası içerisinde bulunan bir katın tamamı, filyasyon ekiplerinin çalışmaları için ayrıldı.

Kovid-19 testi pozitif çıkarak sisteme işlenen vakaların temas ettikleri kişilere, ekiplerin adeta dedektif titizliğinde yürüttüğü çalışmalar sayesinde ulaşılıyor.

Ekipler, gerekli koruyucu tedbirler alındıktan sonra Kovid-19 tanısı alan kişilerle temas ettiği belirlenen vatandaşların adreslerine gidiyor. Burada test uygulanacak vatandaşlardan numuneler alarak sonuç için laboratuvarlara teslim ediyor.

Böylece olası pozitif vakaların da kontrol altında tutulmasını sağlayan ekipler, gayretleriyle Kovid-19 ile mücadeleye de önemli bir katkı sağlamış oluyor.

Burası ise Diyarbakır… Kovid-19 ile mücadele kapsamında 300 sağlık çalışanından oluşan 125 filyasyon ekibi, virüsü taşıyanların temas ettiği kişileri tespit etmek için 24 saat sahada görev yapıyor.

Sağlık Bakanlığı koordinesinde Sağlık Müdürlüklerince oluşturulan filyasyon ekipleri virüsün sahada yayılımını engellemek için 7 gün 24 saat esasıyla çalışıyor.

ulusal.com.tr

EYT annelerinden mesaj var Gündem MHP'den 'Cumhur İttifakı' mesajı: Hiç kimsenin endişesi olmasın... Gündem Erdoğan'dan Putin'e Zafer Günü mesajı Gündem Sağlık Bakanlığı AVM'ler için hijyen tedbirlerini belirledi Gündem