Arçelik - LG işçilerine verilen sözler yerine getirilmedi

Arçelik-LG işçisi 5 gün boyunca eylem yaptı, eşit işe-eşit ücret istedi. Ulusal Kanal canlı yayınında işçilerin taleplerini duyan Genel Müdür Ahmet Sakızlı bunun üzerine işçinin yanına geldi ve taleplerini kabul ettiğini açıkladı. Ne olduysa oldu ve 3 gün sonra Genel Müdür Sakızlı, Ulusal Kanal'a bir yazı göndererek, işçiye verdiği sözlerin çarpıtıldığını iddia etti.

Abone ol

Metal işçilerinin Bursa'da başlattığı üretimi durdurma eylemleri birçok fabrikaya yayıldı, işçiler taleplerini fabrika yönetimlerine duyurdu.

Üretimin duruduğu fabrikalardan biri de Gebze'de bulunan Arçelik-LG fabrikasıydı.

Arçelik-LG Genel Müdürü Ahmet Sakızlı Bursa'da metal işçilerinin kazandığı haklarının Arçelik-LG işçilerine de tanınacağını söyledi.

İşçi, genel müdürün bu açıklamasını sevinçle karşıladı ve iş başı yaptı. Ancak 3 gün sonra genel müdür Sakızlı verdiği sözü unuttu.

Ahmet Sakızlı, Ulusal Kanal'a gönderdiği yazıda, "maaşlarda iyileştirme olacak" diye bir ifadesinin olmadığını söyledi. Sakızlı, haberin düzeltilmesini istedi.

Şimdi ekranlarınıza Renault'da yapılan o anlaşmayı getiriyoruz. İşte, Renault işvereni ile işçiler arasında yapılan 9 maddelik anlaşma...

1- İlk hafta 1.000 lira avans verilecek. 2- Banka promosyonu 480 lira olacak. 3- Her yıl performansa göre 600 lira ek ücret. 4- Ücretlerde iyileştirme yapılacak. 5- Düşük ücretle çalışanlara yüksek prim ödenecek. 6- Hiçbir işçi işten çıkarılmayacak. 7- Sendika özgürlüğü tanınacak. 8- Zarar işçiden tazmin edilmeyecek. 9- Savcılık şikayetleri geri çekilecek.

İşte, Arçelik-LG Genel Müdürü Ahmet Sakızlı'nın "kefilim" diyerek işçinin taleplerini kabul ettiği o konuşma.

Şimdi Arçelik-LG işçisine verilen sözlerin tutulup-tutulmayacağı merak konusu...

ulusalkanal.com.tr

Yabancı ilgisi arttı! Ekonomi İşçiler eylemi sonlandırdı Ekonomi Sakarya'da 20 işçi zehirlendi! Ekonomi Euro 2015'in en yüksek seviyesinde Ekonomi