Tel Aviv yönetiminden dikkat çeken açıklama

Bir taraftan siyasi arenada hareketli. İsrail Başbaşkanı ve ekibine karşı sokak eylemleri sürerken Tel Aviv yönetiminden dikkat çeken bir açıklama yapıldı. İsrail Savunma Bakanı Bennett, yeni stratejilerini "İran'ı Suriye'den çıkarmak" olarak açıkladı.

Abone ol

İsrail Savunma Bakanı Naftali Bennett, ülkesinin İran destekli grupları Suriye'den çıkarmak için çalıştığını söyledi.

Yazılı açıklama yapan İsrailli Bakan, Suriye'nin başkenti Şam yakınlarına düzenlenen hava saldırısının İsrail tarafından düzenlendiğini doğruladı.

Saldırının yeni bir strateji doğrultusunda yapıldığını söyledi Bennett. Buna göre hedefte İsrail'in bölgedeki yeni planı Şam yönetiminin daveti ile Suriye'de olan İran var.

Bennett, "İran'ın Suriye'ye yerleşmesini engelleme stratejisinden, zorla oradan çıkarmaya geçtik ve bundan vazgeçmeyeceğiz." ifadesini kullandı.

Suriye'ye yönelik operasyonlarını sürdüreceklerini söyleyen İsrail Savunma Bakanı, "Sınırlarımızda stratejik tehditlerin büyümesine izin vermeyeceğiz. Mücadeleyi düşmanın bölgesinde sürdürmeye devam edeceğiz" dedi.

İsrail, bölgedeki İran güçlerini gerekçe göstererek son yıllarda başta Şam olmak üzere Suriye'nin farklı bölgelerine birçok hava saldırısı düzenledi.

Tel Aviv yönetimi bu saldırıların birçoğunu üstlenmese de hem Suriye hem Rusya, Suriye'ye yönelik birçok hava saldırısının arkasında İsrail'in olduğunu açıklamıştı.

ulusal.com.tr

Afrin'de hain saldırı Dünya ABD'de Kovid-19 vaka sayısı 1 milyonu aştı Dünya ABD'de Kovid-19 nedeniyle 566 Meksikalı göçmen öldü Dünya İspanya'da Kovid-19 sürecinde 'kademeli normale geçiş takvimi' açıklandı Dünya