Van'da bomba yüklü araçla saldırı

Bir saldırı haberi de Van'dan geldi. Yine hedefte polisler vardı. PKK'lılar, polisevi ve İki Nisan Polis Merkezi'nin bulunduğu binaya bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Olayda 1'i polis 2 sivil vatandaş şehit oldu. 20'si polis 73 kişi de yaralandı. Bomba yüklü aracı polis merkezine götüren PKK'lı M. O ise yaralı halde yakalandı.

Abone ol

PKK saldırısının adresi bu kez Van'ın İpekyolu ilçesi oldu.

Olay, saat 23.00 sıralarında İskele Caddesi üzerinde yaşandı. PKK’lılar, bomba yüklü aracı polisevi ve İki Nisan Polis Merkezi'nin bulunduğu bina yakınlarına park edip uzaklaştı, ardından patlattı. Olaydan hemen sonra, bölgeden silah sesleri duyuldu.

Konuyla ilgili açıklama yapan Van Valisi İbrahim Taşyapan, 1'i polis 2 sivil vatandaşın şehit olduğunu, 20'si polis toplam 73 yaralının olduğunu söyledi.

Taşyapan, karakolun bulunduğu sokağın trafiğe kapatılarak tedbir alındığını böylece büyük bir facianın engellenmiş olduğunu belirtti.

Polisevi ve aynı zamanda İki Nisan Polis Karakolu olarak hizmet veren binanda hasar oluştu. Bomba yüklü aracın bir ton olduğu bildirildi.

Saldırının izleri, gün aydınlanınca ortaya çıktı. Teröristler tarafından infilak ettirilen bomba yüklü araçtan saçılan parçaların geniş bir alana yayıldığı görüldü. Birçok binada ise hasar oluştu.

Olayın ardından kent genelinde hava destekli operasyon başlatıldı. Patlayıcı yüklü aracı polisevi ve polis merkezinin bulunduğu binanın önüne getirdiği tespit edilen PKK'lı M.O, yaralı olarak yakalandı.

Gözaltına alınan terörist, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'ne götürüldü.

Saldırıda şehit olan polis memuru Hacı Ahmet Öztürk için Van'da tören yapıldı. Görev yeri Hakkari'ye gitmek üzere Van'da bulunan şehit törenin ardından memleketi Adana'ya uğrulandı.

ulusalkanal.com.tr

Belediyeden, 'Dikkat FETÖ çıkabilir' yazılı trafik levhası Gündem Yüzbaşı Murat Eren: Kırgın değilim, devlete küsülmez Gündem Kemal Kılıçdaroğlu, Nazlı Ilıcak’a sahip çıktı Gündem PKK gazetesine CHP sahip çıktı Gündem