Erdoğan seçimi hiçe saydı

Altı üniversitenin yeni rektörleri açıklandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan seçilmiş adaylar yerine kendi belirlediği adayları rektör olarak atadı. En tartışmalı atama İstanbul Üniversitesi'nde yaşandı. Üniversite'deki seçimde birinci olan Profesör Doktor Raşit Tükel ikinci sırada yer alan Mahmut Ak’ı rektör atadı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan 6 üniversitenin rektörlerini atadı. Erdoğan altı üniversitede de seçilmiş isimleri değil, kendi istediği isimleri rektörülüğe getirdi.

Atama döneminde İstanbul Üniveristesi rektörlük seçimleri çok tartışıldı. Erdoğan beklendiği gibi seçimlerden birinci çıkan Profesör Doktor Raşit Tükel'i değil, seçimde ikinci olan Mahmut Ak’ı atadı.

Raşit Tükel, seçimlerde bin 202 oy almıştı. Erdoğan'ın seçtiği isim Mahmut Ak ise 908 oyla ikinci sırada kalmıştı. Buna rağmen YÖK'ün Erdoğan'a gönderdiği listede Mahmut Ak ilk sıraya konulmuştu.

Atamalar İstanbul Üniversitesi'nde tepkilere neden oldu. Öğrenciler eylem çağrısı yaparken Demokratik Üniversite Girişimi, Erdoğan'ın atadığı isim Mahmut Ak'ı tanımadıklarını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Uludağ Üniversitesi'nde de benzer bir tercih yaptı. Uludağ Üniversitesi'ndeki seçimlerde 576 oy alarak birinci olan mevcut rektör Kamil Dilek'in yerine, 265 oy alan Profesör Doktor Yusuf Ulcay atandı.

Galatasaray, Harran, Tunceli ve Yüzüncü Yıl Üniversitelerinin rektörlük koltuklarına da Erdoğan'ın belirlediği adaylar oturacak.

ulusalkanal.com.tr

Emniyet uyuşturucuyu imha edemiyor! Gündem CHP, MHP ve Vatan Partisi terör saldırılarını değerlendirdi Gündem Kıbrıs Gazisi Albay Muzaffer Tekin’in arkadaşları, Tekin’i Ulusal Kanal’a anlattı Gündem Vatan Partisi Beypazarı İlçe Başkanlığı açıldı Gündem