FETÖ’nün ‘ihbar’ taktiği

FETÖ’nün örgüte yönelik soruşturmaları engellemek ve karmaşık hale getirmek için ihbar taktiğine başvurduğu belirlendi. Yapılan onbinlerce ihbarın önemli bir bölümünün FETÖ tarafından yapıldığı tespit edildi.

Abone ol

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında büyük kayıplar veren ve örgütün önemli kadroları tutuklanan FETÖ örgüte yönelik soruşturmaları tıkamak için yeni taktikler uygulamaya başladı.

Şu anda FETÖ ve 15 Temmuz darbe girişi ile ilgili olarak yüz bine yakın ihbar olduğunu vurgulayan İçişleri Bakanlığı yetkilileri, “Yapılan ihbarlar incelendiğinde ihbarların FETÖ’nün bir taktiği olduğu ortaya çıktı. Örgüt haklarında devam eden soruşturmaları saptırmak ve soruşturmaları şüpheli hale getirmek için çaba gösteriyor. FETÖ’nün bu taktiği anlaşıldı. Emniyet güçleri de bu bilinçle hareket ediyor. İhbarlar ince elenip sık dokunarak FETÖ’nün tuzağı engellenmeye çalışılıyor”

dedi.

HEDEF ŞAŞIRTMA ÇABASI

İhbarlarla hedef şaşırtılmaya gayret edildiğini belirten İçişleri Bakanlığı yetkilileri, “Örgüt iyice sıkışmış durumda. Şimdi bütün güçleriyle kargaşa peşinde. Yanlış ihbar ve bilgilerle soruşturmalar içinden çıkılmaz hale getirilmeye çalışılıyor. İhbarların belli merkezlerden yönlendirildiği çok açık. İşimizi biraz zorlaştırsa da başarılı olmaları mümkün değil. Kendilerine çok güvendikleri için ciddi açıklar verdiler” diye konuştu.

Bu arada bazı FETÖ mensuplarının itirafçı oldukları, ancak yaptıkları itirafların da gerçek olmadığı bildirildi.

Konu ile ilgili olarak Aydınlık’a bilgi veren bir yetkili şunları söyledi:

“Sahte ihbarlarla, yönlendirme amaçlı itiraflar eş zamanlı devreye sokuldu. İtirafçılık yasasından yararlanmak için başvuranlardan elbette doğru bilgiler de veren var. Ama organize bir hareket içinde olanlar olduğu da bir gerçek. Adam itirafçı olacağım diye başvuruyor. Herkesin bildiği bilgileri yeniymiş gibi anlatıyor. Ama verdiği bilgilerin içinde yeni bir şey yok. Verdiği isimler de karışık. İki tane gerçek FETÖ’cüyü feda edip yanına çok sayıda FETÖ ile ilgili olmayan isim ekleniyor. Soruşturma yanlış yönlendirilirken, çok sayıda kişinin hedef alınması ve toplumdaki tepkinin arttırılması hedefleniyor. Ancak elimizde ByLock listesi var. Bu tür taktikler kısa sürede açığa çıkıyor. Sözü edilen kişinin tüm yakın çevresi incelenip ByLock kullanıp kullanmadığı araştırılıyor. Bu işimizi kolaylaştırıyor. Bu itirafçı oyununun hangi merkezden örgütlendiği araştırılıyor. Örgütün hapishanede çeşitli kanallardan birbirleriyle haberleştikleri anlaşılıyor. Ama tuzağa karşı bütün emniyet tetikte. Her şey dikkate alınıyor.”

ulusalkanal.com.tr

İstanbul Kağıthane'de dairede patlama: 1 kadın yaralandı Gündem Rıza Zelyut yazdı: İşte size yeni anayasadaki Kürdistan maddesi Gündem Amiral Soner Polat yazdı: Tehlikenin farkında mısınız? Gündem 17 Mart Cuma - 18 Mart Cumartesi İstanbul ve Ankara hava durumu Gündem