TLB Denizli sistemin çarkını deldi

Bugün milyonlarca öğrencinin YGS’ye girmesinin ardından Türkiye Liseliler Birliği (TLB) yurt çapında eylemler gerçekleştirdi. Eylemlerden biri de Denizli’deydi. TLB Denizli Delikliçınar Meydanı’nda eylem gerçekleştirdi.

Abone ol

Alana “Mustafa Kemal’in Askerleriyiz, Ne YGS Ne LYS Tayyip Girsin Sitrese’’ giren TLB’liler yazdıkları şarkılarla da büyük ilgi çekti. Daha sonrasında basın açıklamasını yapmak üzere TLB Denizli İl Başkanı Bekir İkiz söz aldı. İkiz “Bu sistem öğrencileri bireycileştirmekten başka hiçbir işe yaramamaktadır. Her geçen gün öğrencileri yalnızlaştırmaktadır. Sırada yan yana oturan arkadaşları bile birbirine rakip etmekte arkadaşlık bağlarını bitirmektedir. Bu sistem sanat düşmanıdır. Öğrencileri sınav korkusuyla sanattan uzaklaştırmakta müzik aleti çalmayı sınavı kazanamamanın bir işareti olarak saymaktadır. Bu sistem bilim düşmanıdır. Bu sistem bilimi sadece kendi kitaplarından ibaret göstermeye çalışmaktadır. Bilim dergisi okumayı bile rekabetten düşmek olarak göstermeye çalışmaktadır.” dedi.

Basın açıklamasının ardından da hazırladıkları gericiliğin çarkını çevirerek ÖSYM’nin verdiği kalemlerle çarkı yıktılar. Son olarak da İkiz “ Nasıl bu çarkı yıktıysak onların da çarkını bu şekilde yıkacağız” diyerek eylemi sonlandırdı.

Haber: Kaan Özkan

ulusalkanal.com.tr

TLB'den YGS Protestosu Sağlık Üniversiteye girişte ilk adım atıldı Sağlık Üniversitelere giriş için ilk adım atıldı Sağlık Taksim'de feci kaza Sağlık