Karma komisyon yarın HSK üyeliği için adayları belirleyecek

Meclis, yapısı yeniden şekillenecek Hakimler ve Savcılar Kurulu'na üye seçmek için yarın ikinci mesaisini yapacak. 7 üye için Meclis’e yapılan 83 başvuru, Karma Komisyonda 21'e düşürülecek. Plan ve Bütçe Komisyonu'nda da bazı alacakların yeniden yapılandırılması için kanun teklifi ele alınacak.

Abone ol

Meclis, yüksek yargı, borçların yapılandırılması ve uluslararası anlaşmalar için yoğun bir mesai yapacak.

Anayasa ve Adalet komisyonları üyelerinden oluşturulan Karma Komisyon, yapısı yeniden şekillendirilecek Hakimler ve Savcılar Kurulu için ikinci mesaisini yapacak. İlk mesai, 4 Mayıs Perşembe günü yapılmıştı.

9 Mayıs Salı günü toplanacak komisyonda HSK'ya üyeliği için adaylar belirlenecek. Karma Komisyon, 7 üye için başvuran 83 kişiyi 21'e düşürecek, yani her bir üyelik için 3 aday seçilecek. Ardından bu adayların her biri için Meclis Genel Kurulu'nda gizli oylama yapılacak.

CHP, 16 Nisan halk oylamasının sonuçlarının gayri meşru olduğunu görüşünde. Bu yüzden de komisyona üye vermeyecek.

Meclisin bir diğer gündem maddesi ise bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına ilişkin olacak. Bu kapsamda 9 Mayıs Salı günü Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşülecek.

Teklif, Maliye ile Gümrük ve Ticaret Bakanlıkları, SGK, il özel idareleri, belediyeler, büyükşehir belediyeleri su ve kanalizasyon idarelerinin alacaklarını yeniden yapılandırıyor. Yapılandırmadan yararlanmak isteyenler 30 Haziran 2017 günü sonuna kadar başvuruda bulunacak.

Genel Kurul'da ise bazı uluslararası anlaşma ve mutabakat metinlerinin onaylanmasına ilişkin tasarılar görüşülecek.

ulusalkanal.com.tr

İstanbul'da terör ve uyuşturucu operasyonu Gündem O PKK'lı teröristin kimliği belirlendi Gündem İstanbul'da sağanak yağış: İstiklal Caddesi göle döndü Gündem Adalet Bakanı Bozdağ, ABD Adalet Bakanı Sessions'a yeni delliler sunacak Gündem