Bir yeşil alan daha yok oluyor

Abone ol

Doğa Şehircilik ve Baş Yapı şirketler ortaklığı, Emlak Konut GYO dan 440 milyon TL vererek aldığı Atatürk Havalimanı ile E-5 karayolunun yanı başındaki 36 bin metrekarelik yeşil alana imar izni çıktıktan sonra inşaat yapmak için çalışmaya başladılar.

Arsa 1997 yılında İstanbul Sanayi Odası’na (İSO) verilmiş, İSO imar sorunun çözemeyince iade etmişti. Sonrasında ise arsa Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu’na (TUSKON) kiralandı. Geçtiğimiz aylarda ihale süreci başlayınca duruma itiraz eden TUSKON, kendilerine tahsis edilen arsanın haksız şekilde ön izin süresi uzatılmadan ellerinden alındığını iddia etti. İhalenin usulsüz olduğu iddialarını reddeden Emlak Konut ise arsayı TOKİ’den satın aldıklarını, ihaleye çıkartarak satış yaptıklarını belirtti.

Satıştan sonra imara açıldı

Satış toplam gelirinin yüzde 39 u olan 171 bin lirayı Emlak Konut’a arsa payı olarak teklif eden ortaklar 36 bin metrekare büyüklüğündeki arsaya tabelayı diktiler. Doğa-Başyapı ortaklığı, Çobançeşme fidanlığı olarak adlandırılan alana, konut, katlı otopark, çarşı, çok katlı mağaza, rezidans, AVM, konaklama tesisleri yapabilecek.

Konuyla ilgili olarak görüştüğümüz İstanbul Büyükşehir Belediyesi CHP li Meclis Üyesi Hasan Tapan belediyelere ateş püskürerek “burası dereyatağı üzerindeki son yeşil alan Aymama Deresi faciası ne çabuk unutuldu?” dedi.

Tapan, “Bu ilçedeki yeşil alanları da parsel parsel imara açtılar. Kamusal alan olarak kullanılması gereken bu son alanı da betona çevirecekler. Bunları zihniyeti; nerede bir yeşil alan görseler, konut veya AVM dikmek. Konunun yakından takipçisi olacağını vurgulayan Tapan, “Önce bir tabela koyuyorlar, kimse ses çıkarmayınca sonra bir bakıyorsunuz araziye iş makineleri giriyor. Yetkililerin göz yummasıyla inşaat da başlıyor. Yapı tamamlandıktan sonra da iş işten geçti deyip, bırakılıyor. Ama ben ilçe belediye meclisi ve anakent belediye meclisinde vereceğim önergelerle, Bahçelievler Belediyesi bu işin neresinde? Büyükşehir Belediyesi ve Şehircilik Bakanlığı bu işin neresinde? Burada Doğa -Baş Yapı ortaklığına rant mı sağlanacak?’ diye soracağım. Buralar yeşil alan kalmalı. Bunun peşini bırakmayacağız, yasal yollara da başvuracağız” dedi

Haber: Derya Derviş

Fotoğraflar: Bayram Kırtaş

ulusalkanal.com.tr
Özgecan davasında yeni gelişme Gündem Taksim Dayanışması davası ertelendi! Gündem Şehir Plancıları'ndan Türkiye yağma haritası Gündem Prof. Dr. Oktay Sinanoğlu'nun son durumu! Gündem