Türkiye'ye önemli çağrı

Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah Sisi, dış güçlerin Ortadoğu'yu şekillendirme çabalarında başarısız olduğunu söyledi. Suriye devletinin devamlığı ve toprak bütünlüğünden yana olduklarını belirten Sisi, AKP Hükümeti'ni de tansiyonu düşürmeye ve Mısır ile normal ilişkiler kurmaya çağırdı. Sisi'nin bu sözleri söylemesinden saatler sonra, Mısır Suriyeli muahaliflerden halid en-Nasır'ın ülkeye girişini engelledi. Türkiye'ye geri gönderdi.

Abone ol

Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah Sisi, Ortadoğu'daki gelişmelerle ilgili önemli tespitlerde bulundu.

Suudi Arabistan merkezli Okaz gazetesine konuşan Sisi, dış güçlerin Ortadoğu'yu şekillendirme çabasının başarısızlıkla sonuçlandığını söyledi.

Sisi, Mısır'ın Amerika'nın öncülüğünde IŞİD'e karşı kurulan uluslararası koalisyondaki rolünü de açıkladı. Sisi, Amerika'yı teröröizmin yayılması konusunda uyardıklarını belirtti.

Mezhep ve etnik konularda taraf olmanın ayrışmaları daha da körükleyeceğine dikkat çeken Sisi, Suriye devletinin devamlılığı ve toprak bütünlüğünden taraf olduklarını vurguladı.

Sisi'nin Türkiye'ye bir de çağrısı oldu. Mısır Cumhurbaşkanı, bölgedeki tansiyonuhn düşürülmesi için AKP Hükümeti'ni Mısır ile normal ilişkiler kurmaya çağırdı.

Sisi'nin bu açıklamalarının ardından, Mısır'da önemli bir gelişme yaşandı. Mısır Hükümeti, Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) üyesi Halid en-Nasır'ın, MIsır vizesi olmasına rağmen ülkeye girişine izin vermedi. Nasır'ı geldiği uçakla Türkiye'ye geri gönderdi.

ulusalkanal.com.tr

''Kürt gerçeğini yükselten bir etki'' Gündem Bakanlar bu sorular karşısında gerildi! Gündem Kritik toplantı başladı! Gündem ''60 yıllık ittifakı çatırdıyor'' Gündem