Sel köprüyü yıktı, vatandaş mahsur kaldı

Malatya Pütürge'den bir haberle devam ediyoruz. Tekederesi köyü sakinlerinin ulaşımını sağladığı köprü sağanak yağış nedeniyle yıkıldı. Öğrenciler okula, vatandaşlar işe ve hastaneye gidemez oldu. Kendilerine verilen sözler tutulmayan ve seslerini duyuramadıkları için mağdur olan köylüler çareyi Ulusal Kanal Whatsap ihbar hattına ulaşmakta buldu. Tekederesi köyü sakinleri yıkılan köprünün yerine sağlam bir betonarme köprü yapılmasını istiyor.

Abone ol

Köye yağmur yağdı Malatya merkez ve Puturge ilçesine ulaşım kesildi. Görüntüler Tekederesi Köyü’nden.

Şiddetli sağanak sele neden oldu. Şiro Çayı taştı. Köylülerin ilçe ve Malatya'ya bağlantı sağladığı köprü yıkıldı. Öğrenciler okula, yurttaşlar işe, hastalar da hastaneye gidemedi.

İki sene önce de AKP’li Pütürge Belediyesi köye köprü yapma sözü verdi. Yetmedi, yurttaşlara bir söz de bölgedeki HES firmasından geldi.

Ortada ne şirket var, ne de köprü yapıldı, ne de verilen söz tutuldu. İflas eden şirket tasını tarağını toplayıp gitti. Yurttaşlar yine kaderiyle baş başa bırakıldı.

Ulusal Kanal'ın Whatsap İhbar Hattı'na ulaşan köylüler kalıcı bir çözüm istiyor. Günler sonra köye gelen iş makinesi de köprü için değil, yurttaşların tahtadan köprü yapabilmesi için yardıma geldi.

ulusalkanal.com.tr

Reina saldırısının planlayıcılarından Özbeki öldürüldü Yurt Bilecik’te lokomotif yangını Yurt Uludağ'da uzun aradan sonra kar yağışı Yurt Çanakkale'de patlamamış top mermisi bulundu Yurt