Burun anatomisindeki farklılıklar Kovid-19 sonrası "kalıcı koku kaybı" riskini artırıyor

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgının en önemli semptomlarından biri koku kaybı olduğu biliniyor. Prof. Dr. Aytuğ Altundağ ve ekibin yaptığı bir araştırmaya göre burun anatomisi farklı olan kişilerde koku kaybı kalıcı hale gelebilir.

Abone ol

Koronaviürs salgınına yakalanmış birçok hastada tat ve koku alma şikayeti oluşuyor. Yapılan son araştırmalara göre bu durum kalıcı hale dönüşebilir.

Kulak Burun Boğaz, Baş Boyun Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Aytuğ Altundağ'ın yaptığı araştırmaya göre burun anatomisi koku alma bozukluğunu kalıcı hale getirebilir. Koku alanı daha geniş ve koku alma hacmi daha büyük olan bireylerde Kovid-19 sonrası koku alma bozukluğunun kalıcı olma riskinin daha yüksek.

Altundağ, burnun koronavirüsün bir ön cephesi olduğunu belirtti. Virüsün bu noktada izole edildiği takdirde hastalığın şiddetinin daha az olacağında dikkat çekti.

ulusal.com.tr

Türkiye'de son 24 saatte 2 bin 165 kişiye Kovid-19 tanısı konuldu, 74 kişi hayatını kaybetti Sağlık DSÖ: Kovid-19 aşı denemelerinin sonuçları kasım sonunda alınabilir Sağlık İstiklal Caddesi'nde Kovid-19 denetimleri Sağlık Bakan Koca'dan İstanbul uyarısı Sağlık