Sabahattin Önkibar yazdı: İşte Bahçeli'ye yumruğun hikayesi

Aydınlık gazetesi yazarı Sabahattin Önkibar, bugünkü köşesinde Kırmızı Kedi Yayınevi tarafından piyasaya sunulan "Devlet Bahçeli ve ülkücüler hakkında her şey" isimli kitabından bir alıntı paylaştı.

Abone ol

Aydınlık gazetesi yazarı Sabahattin Önkibar, bugünkü köşesinde Kırmızı Kedi Yayınevi tarafından piyasaya sunulan "Devlet Bahçeli ve ülkücüler hakkında her şey" isimli kitabından bir alıntı paylaştı.

'İşte Bahçeli'ye yumruğun hikayesi başlıklı kısım şu şekilde:

Bugün Kırmızı Kedi Yayınevi tarafından piyasaya sunulan "Devlet Bahçeli ve ülkücüler hakkında her şey" isimli kitabımızdan bir alıntı:

“12 Eylül 1980’de Alpaslan Türkeş ve ekibi hapse girince dışarıda kalanlar yine Türkeş’in içeriden yönlendirmesiyle Muharrem Şemsek’in organizasyonu ile yeni bir parti kurmak için harekete geçti.

Tam o süreçte Devlet Bahçeli Muharrem Şemsek’i giderek “Yeni kurulacak partiye ben genel başkan olmak istiyorum” dedi..

Muharrem Şemsek, “Başbuğ Türkeş’e soralım” dedi ve Bahçeli’nin talebini cezaevine iletti.

Türkeş, ülkücü kökenli askeri doktoru Selim Kaptanoğlu ile el yazısı ile şu notu gönderdi:

- “Bahçeli denen adamı aklınızdan bile geçirmeyin çünkü o adam MİT’çi.”

Birkaç gün sonra yapılan toplantı öncesi Muharrem Şemsek Bahçeli’nin kulağına şunu fısıldadı:

- “Başbuğ senin ismini çizdi.”

Akabinde başlayan toplantıda Türkeş’in kararları tebliğ edilince Bahçeli ve bazı isimler; ”Hala moruğun dediğini mi yapacağız” diye feveran ederek toplantıda kavga çıkardı...

Bu toplantıdan iki gün sonra Türkeş’e moruk diyenlerin evleri tek tek basılarak o sözü edenler kıyasıya dövüldü ki onlardan biri Tandoğan’da oturan Devlet Bahçeli’ydi.

Hayır bu söylendi veya tevatür değil, bizzat olayın içinde döven olarak yer alan Ramazan Potuk ile dövülenlerden olan Bahattin Ergezer’in açık-net itiraflarıdır ki ayrı hikayeyi Yozgat eski Belediye Başkanı ülkücü önder Mehmet Erdemir’den de dinledim...”

ulusalkanal.com.tr

TSK'dan Fırat Kalkanı açıklaması: 224 IŞİD hedefi imha edildi, 23 terörist etkisiz hale getirildi Gündem Sabahattin Önkibar yazdı: Tayyip’e suikast saray içinden Gündem Reina'ya saldıran terörist sürekli oğlunu soruyor Gündem Anayasa değişikliği teklifinde 4 madde daha kabul edildi Gündem