Zekeriya Öz'ün kehaneti!

Ergenekon kumpasına dayanak oluşturan Ankara Gölbaşı'nda bulunan mühimmatla ilgili önemli ayrıntı ortaya çıktı. Mühimmatların yerini işaret gösterdiği belirtilen kroki daha ortada yokken, Ergenekon savcısı Zekeriya Öz'ün arama yapılması için polise talimat verdiği anlaşıldı.

Abone ol

Ergenekon kumpasının çökmesinin ardından mağdurların yaptığı suç duyuruları davayla ilgili önemli ayrıntıları da ortaya çıkardı.

Ankara Gölbaşı'ndaki kazılardaçıkan mühimmatla ilgili Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz'ün daha kroki bulunmadan polise arama talimatı verildiği anlaşıldı.

Konu, mühimmatın sahibi olduğu iddia edilen eski Emniyet Özel Harekat Daire Başkanı İbrahim Şahin'in suç duyurusuyla gündeme geldi.

Şahin, HSYK tarafından açığa alınan Zekeriya Öz ile birlikte kumpasta rol alan emniyet görevlilerinden şikayetçi oldu. İstanbul Cumhuriyet Savcılığı Öz'ün arama talimatını incelemeye aldı. Talimattaki bir ayrıntı kumpasa ışık tutuyor.

Eski Emniyet Özel Harekat Daire Başkanı İbrahim Şahin'in İstanbul ve Ankara'daki adreslerinde 7 Ocak 2009'da arama yapıldı. El konulan malzemeler, torbalara doldurulup mühürlenerek emniyete götürüldü. Torbalar 9 Ocak'ta açıldı. Ancak tutanaklara göre savcı Öz, 8 Ocak'ta, daha mühürlü delil torbası açılmadan, yani daha kroki bulunmadan bir gün önce, Gölbaşı'nda kazı yapılması için İstanbul Emniyeti'ne talimat verdi.

Sabah gazetesinin haberine göre, Öz'ün kazı talimatı daha Ankara'ya ulaşmadan, polisler Gölbaşı'nda mühimmat aramaya başladı. Üstelik bir gün sonra ortaya çıkacak krokinin gösterdiği yerde.

Öte yandan, söz konusu kroki, suikast planı ve diğer belgelerde İbrahim Şahin, ailesi ve diğer sanıkların ne parmak izine ne de DNA örneklerine rastlandı. Şahin'in hazırladığı iddia edilen planlar ve listelerdeki el yazılarının da Şahin'e ait olmadığı bilirkişi raporu ile saptandı.

ulusalkanal.com.tr

İstanbul'da intihar saldırısı! Bir polis şehit! Gündem Tapeler sıfırlanacak! Gündem Bakan Yıldız'dan garip açıklama! Gündem Ankara'da okullar iki gün tatil Gündem