Bilirkişi raporu ortaya çıktı! Alperen'i ölüme götüren ihmal zinciri

Kreş servisinde unutulan üç yaşındaki Alperen Sakin'in ölümü ile ilgili hazırlanan bilirkişi raporu mahkemeye ulaştı. Raporda şoför, servis görevlisi ve öğretmen birinci derece kusurlu, anaokulu sahibinin ise ikinci derece kusurlu olduğu tespitine yer verildi.

Abone ol

İzmir'in Çiğli ilçesinde, kreş servisinde unutulan 3 yaşındaki Alperen Sakin'in ölümüyle ilgili hazırlanan bilirkişi raporu ortaya çıktı. İhmal zinciri sonucu yaşanan ölüm, bilirkişi raporuyla bir kez daha tespit edildi.

Servisin şoförü Tamer İ. birinci derece kusurlu bulundu. Tutuklu sürücünün yurt içi yolcu taşımacılığı için mesleki yeterlilik belgesinin bulunmadığı, olay günü serviste kimsenin olup olmadığını kontrol etmeden uzaktan kumandayla aracı kilitleyip, ekmek almaya gittiği, tedbirsiz davrandığı ve yaptığı işin ciddiyetinde olmadığı kaydedildi.

3 bilirkişinin hazırladığı 17 sayfalık raporda tutuksuz sanıklar servis görevlisi D.K. ile öğretmen A.G.'nin de olayda birinci derece kusuru bulduğu belirtildi. Servis görevlisi D.K.'nin yönetmeliğe göre taşıma işlerinde çalışanların 22 yaşını doldurmuş ve en az lise mezunu olma şartlarını karşılamadığı bilgisine yer verildi.

Alperen Sakin'den sorumlu öğretmen A.G.'nin, olay günü okula geç geldiği, sabah yoklaması yapmadığı, okul içinde gözetim ve takip sorumluluğunu yerine getirmediği için çocuğun serviste unutulmasının geç fark ettiği ve gerçeği bir süre gizlediği için birinci derece asli kusurlu olduğu görüşü belirtildi.

Anaokulu sahibi tutuklu sanık Yurdagül İ. ve anaokulu müdürü tutuksuz sanık B.G.'nin ikinci derece kusurlu, sanıklar arasında bulunmayan öğretmen N.A.'nın da tali kusurlu olduğu kaydedildi.

Alperen Sakin'in anne ve babası Buket- Serkan Sakin çifti de yeni Alperenlerin yaşanmamasını temenni ediyor.

ulusal.com.tr

Kemal Kılıçdaroğlu: Türkiye'yi yeniden inşa edeceğiz Gündem İstanbul'da dev operasyon Gündem Muharrem İnce Batı Trakya'da Gündem Kırıkkale merkezli FETÖ operasyonu: 11 gözaltı Gündem