Hakim karşısına çıkamadı!

Balyoz dijitallerini Mehmet Baransu'ya verdiği iddia edilen ve komutanların ceza almasında rol oynayan askeri savcı Bülent Münger, komutanlarla ilgili skandal ifadeler kullandı. Resmi belgede sahtecilik suçundan yargılandığı davanın hiçbir duruşmasına katılmayan Münger, mahkemeye talep dilekçesi gönderdi. Dilekçede, komutanların duruşmada fazla rahat olduğunu savundu ve sivil cezaevlerine gönderilmesini istedi.

Abone ol

Balyoz dijatilleri ile ilgili, "belgeler gerçek ise darbe planıdır" şeklinde rapor hazırlayan Askeri Savcı Bülent Münger Balyoz hükümlüsü komutanlara yönelik düşmanca ifadeler kullandı.

Komutanların tutuklanmasına neden olan bilirkişi raporu nedeniyle Askeri Yargıtay'da yargılanan Münger, önceki duruşmalarda olduğu gibi, bu duruşmaya da katılmadı. Mahkemeye bir talep dilekçesi gönderen Münger; mahkemenin sorularını kendisine yazılı olarak göndermesini istedi.

Talep dilekçesinde dava ile hiç bir ilgisi olmayan bir çok konuya da yer verildi, komutanların sivil cezaevlerine gönderilmesini istedi. Münger, komutanların duruşmaya gelenlerle görüşmesine de tepki gösterdi.

"Şikayetçiler birbirleriyle ve gelenlerle konuşarak duruşma salonunu açık görüş alanına çevirdiler. Nüfuzlarını kullanarak denetim ve kontrol zafiyeti yaratıyorlar. Hükümlü müştekilerin sivil infaz kurumlarına sevk edilmemesi bazı askeri personel üzerinde hala etkileri olduğunu göstermektedir. Mahkeme tedbir alınarak bu duruma son vermelidir"

Savcı Münger yargılandığı davada savunma yapmak yerine Aydınlık yazarı Hikmet Çiçek'in duruşma haberinden şikayet etti. Münger, davanın basına kapalı olarak yapılmasını talep etti.

Bülent Münger "Bülent Arınç'a suikast" soruşturması çerçevesinde 1'inci Ordu Komutanlığı Kozmik Odası'nda arama yapılması kararını da talep eden kişiydi.

Haber: Özer Sürmeli

ulusalkanal.com.tr

Türkiye Sanatçılar Birliği kuruldu Gündem Gelibolu tehlikede! Gündem Sofulu'dan yine kötü kokular geliyor! Gündem “Mehmetçik için yurttaşlık eğitimi” Gündem