Fransa'da binlerce kişi sokaklara çıktı, polis müdahale etti

Fransa'da yeni iş yasasına karşı eylemler sürüyor. Ülkenin bir çok noktasında yapılan eylemlere polis müdahale etti. Eylemciler ile polis arasında çatışma çıktı.

Abone ol

Fransa'da iş yasası reformuna tepkiler dinmiyor. Ülke genelinde düzenlenen gösterilere binlerce kişi katılıyor. Bir çok sektörde grevler sürüyor.

Yasayı "kazanılmış hakların geri alınması" olarak değerlendiren sendikalar ile öğrenciler ülkenin bir çok noktasında eylemler düzenledi.

Polis, eylemlere karşı yollara barikat kurdu. Metro istasyonları kapatıldı.

Eylem engellenmek isteyince çatışma çıktı.

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, yasanın iptalinin söz konusu olamayacağını söyledi.

Öte yandan İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve de yaptığı açıklamada yasaya karşı düzenlenen protestolarda polis tarafından sorgulananların sayısının bin kişiyi çoktan aştığını söyledi.

Fransa’daki yoğun protestolara hedef olan yeni çalışma yasasıyla günlük azami 10 saat olabilen çalışma süresi 12 saate çıkarılacak, iş sözleşmesinde değişiklik yapmak isteyen çalışanlar işten atılabilecek, yarı zamanlı çalışanların haftalık 24 saat olan asgari çalışma süresi düşürülecek, fazla mesailerde daha az ödeme yapılacak.

ulusalkanal.com.tr

Saraybosna'da büyük yangın Dünya Saraybosna'da büyük yangın Dünya Afganistan'da patlama: 11 ölü Dünya Hakkari Valiliği'nden KPSS açıklaması Dünya