CHP'den Alevi açılımı

AKP Hükümeti Alevi açılımına hazırlanırken, Cumhuriyet Halk Partisi "Alevi Paketini" açıkladı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu'nun imasıyla meclise verilen kanun teklifinde "nüfus cüzdanlarındaki din hanesinin ve zorunlu din eğitiminin kaldırılması" talep edildi. Teklifte Alevilere ait özel günlerin dini bayram kabul edilmesi istendi.

Abone ol

Cumhuriyet Halk Partisi, AKP Hükümeti'nin "Alevi Açılımı" hazırlıklarına kanun teklifiyle yanıt verdi.

Sezgin Tanrıkulu CHP'nin teklifini Meclis Başkanlığı'na sundu. Teklifle "Hızır Orucu" için Şubat ayının ikinci haftası perşembe günü ve "Gadir Hum Bayramları"nın resmi bayramlar kapsamında tatil ilan edilmesi istendi.

Cemevlerinin ibadethane olarak kabul edilmesini öneren CHP, "nüfus cüzdanlarındaki din hanesi ile zorunlu din derslerinin kaldırılmasını" talep etti.

Kanun teklifinin duyurulduğu açıklamayı Şafak Pavey yaptı. Alevi açılımının şartlarını 10 maddede sıraladı.

Alevilerin azınlık olmadığını söyleyen Pavey, çözümü Avrupa Birliği Azınlık Hakları sözleşmelerine dayandırdı.

Kanun teklifinde Sivas katliamının yaşandığı Madımak Oteli'nin müzeye dönüştürülmesi ve kaliamın yaşandığı 2 Temmuz'un “sevgi ve hoşgörü günü” ilan edilmesi de maddeler içinde yer aldı.

ulusalkanal.com.tr

Sağlık sistemi sil baştan Gündem Suriye Dışişleri Bakanı net konuştu: Geçit vermeyiz Gündem Taner Yıldız'dan yeni açıklama: Bundan sonraki her metrede... Gündem Serbest bırakıldılar! Gündem