NATO'dan Türkiye'ye görev!

NATO, Rusya ve IŞİD’i en büyük tehdit kabul etti. Türkiye’ye de NATO içinde Acil Müdahale Gücü’nün temel parçası yaptı. Antalya’da yapılan NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı sonrası açıklama yapan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, “Türkiye’nin bugün Hazırlıklı Ortak Görev Gücü’nün komutasını alma kararını memnuniyetle karşılıyoruz” dedi.

Abone ol

Antalya’da yapılan NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı sonlandı. Acil Müdahale Gücü’nün yapısının genişletilmesine karar verildi. Türkiye’ye de Yüksek Hazırlıklı Ortak Görev Gücü’nün komutası devredildi.

NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı’nın son gününde önemli kararlar alındı. Toplantı sonrası basının karşısına geçen NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Türkiye’nin Yüksek Hazırlıklı Ortak Görev Gücü’nün komutasını üstlenecek ülkelerden birisi olma kararını almasını memnuniyetle karşıladı.

Güvenlik ortamının önemli ölçüde değiştiğini vurgulayan Stoltenberg, “Doğumuza baktığımızda, Ukrayna’ya ilişkin saldırgan tutumları daha fazla ön plana çıkan Rusya, güneyde de daha fazla çalkantı ve aşırıcılık görüyoruz” diye konuştu.

Yapılan açıklamaya göre, NATO için tehdit oluşturan iki güç Rusya ve IŞİD.

NATO’nun yeni bir güvenlik ortamına kendisini uyarlaması gerektiğini belirten NATO Genel Sekreteri, istihbarat paylaşımlarının ve siber savunmanın güçlendirmesi gerektiğini söyleyerek, kolektif savunmaya vurgu yaptı.

Rusya’nın Kırım’ı gayri meşru ve gayri hukuki olarak ilhak ettiğini söyleyen Stoltenberg, “Savunma ve siyasi diyalog konularında adımlar atılabilir ama bizim konumumuz değişmiyor” dedi.

Öte yandan Stoltenberg, NATO’nun savunma kapasitesini oluşturma amaçlı bir fon kurulacağını, Türkiye’nin de bu fona katkıda bulunacağını sözlerine ekledi.

ulusalkanal.com.tr

O ülkede ordu yönetime el koydu Dünya Kuzey Kore ile ilgili kuyruklu yalanlar Dünya Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad, iddialara fotoğrafla yanıt verdi! Dünya Ateşkes ihlal edildi Dünya