KKTC'de seçim 2.tura kaldı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde halk, 5 yıl boyunca görev yapacak Cumhurbaşkanını seçmek için dün sandık başına gitti. 7 adayın yarıştığı seçimde hiçbir aday yüzde 50 oy alamadığı için seçimler ikinci tura kaldı. 26 Nisan'da yapılacak ikinci turda Derviş Eroğlu ile bağımsız aday Mustafa Akıncı yarışacak.

Abone ol

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti halkı, 5 yıl görev yapacak yeni Cumhurbaşkanı'nı seçmek üzere dün sandık başına gitti.

7. kez cumhurbaşkanlığı için sandığa giden Kıbrıs Türk halkının seçime katılımı tarihin en düşük seviyesinde kaldı. Kayıtlı 176 bin 916 seçmenden 110 bin 298'i oy kullandı. Seçime katılım oranı yüzde 62.34 oldu.

7 adayın yarıştığı seçimlerde hiçbir aday yüzde 50 barajını aşamayınca, Anayasa gereği seçimler ikinci tura kaldı

İlk turda Bağımsız aday Derviş Eroğlu yüzde 28,18 yine bağımsız aday olan Mustafa Akıncı ise yüzde 26,92 oy aldı.

Sonuçlarının açıklanmasının ardından ikinci tura kalan Derviş Eroğlu ile Akıncı seçmenlere seslendi. Mevcut Cumhurbaşkanı ve bağımsız aday Eroğlu, önümüzdeki ay yapılacak müzakerelere vurgu yaptı.

Bağımsız aday Mustafa Akıncı'da kendisine destek verenlere teşekkür etti.

26 Nisan'da tekrar kurulacak sandıkta, ilk turu önde bitiren iki aday Derviş Eroğlu ile Mustafa Akıncı yarışacak. 2'nci turda en fazla oyu alan aday KKTC'nin 7. Cumhurbaşkanı olacak.

ulusalkanal.com.tr

Beyhan Yıldırım yazdı: 16 maddede neden Vatan Partisi Gündem Büyükelçi'den AKP'ye sert eleştiri Gündem Bakan Canikli F tipini işaret etti Gündem Soma davası kararacak mı? Gündem