Sağlıkçılar tek yürek oldu

Abone ol

Denizli Tabip Odası, Denizli Eczacılar Odası ve Denizli Diş Hekimleri Odası Ankara' da gerçekleştirilen terör saldırısı ile alakalı basın açıklaması gerçekleştirdi. Gruplar adına basın açıklamasını okuyan Denizli Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Gökhan Önem "Bir taraftan PKK, diğer taraftan IŞİD terör örgütü ülkemizin birliğini bütünlüğünü barışını tehdit etmekte, ülkemizi Ortadoğu' nun iç savaşlarla boğuşan ülkelerine çevirmektedirler. Yetkililer ise göz yumdukları görmezden geldikleri terör örgütlerinin eylemlerini önleyemez duruma düşmüştür. Bizler terörün olmadığı, en önemli değerin insan hayatı olduğu laik ve demokratik bir ülkede birlik ve beraberlik içinde yaşamak istiyoruz." diyerek sağlıkçılar adına terörü lanetledi.

İşte Prof. Dr. Gökhan Önem' in okuduğu o basın açıklaması:

"Değerli Basın Emekçileri,

Cumartesi günü Ankara' da düzenlenen "Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi" öncesi yine kanla beslenen kirli eller 100' ün üzerinde yurttaşımızı katletmiş, 200' ün üzerinde yurttaşımızın yaralanmasına yol açmıştır. 10 Ekimdeki bu katliam Cumhuriyet tarihimizin en büyük katliamıdır. Kahrolduk. Üzgünüz, Öfkeliyiz, Yastayız ve İsyandayız !

İnsanımızın kanı üzerinden sürdürülmek istenen siyasi planlar sonucunda, ülkemiz terör örgütlerinin cirit attığı, can güvenliğimizin kalmadığı bir ülke haline getirilmiştir. Bir taraftan PKK bir taraftan İşid terör örgütü ülkemizin birliğini, bütünlüğünü, barışını tehdit etmekte, ülkemizi Ortadoğu'nun iç savaşlarla boğuşan ülkelerine çevirmektedirler. Yetkililer ise göz yumdukları, görmezden geldikleri terör örgütlerinin eylemlerini önleyemez duruma düşmüştür. Nitekim Hükümet, Ülkemizin Başkentinde Cumhuriyet Tarihimizin en büyük katliamını önleyememiştir.

Bu katliamı yapanlardan, katliama göz yumanlardan hesap sorulmasını istiyoruz. Bizler terörün olmadığı, en önemli değerin insan hayatı olduğu, laik ve demokratik bir ülkede birlik ve beraberlik içinde yaşamak istiyoruz. Çok mu şey istiyoruz ? Yaşam hakkının kutsallığını savunan bir mesleğin üyeleri olarak terörü bir insanlık suçu olarak görmekteyiz. Şiddetin bu kadar günlük yaşantımıza girdiği, canların yitirildiği bir ortamda her şey anlamını yitiriyor.

Biz hekimler ve sağlık çalışanları yaşamı savunmak için var olduğumuzu biliyor ve acı duyuyoruz. Kan, gözyaşı ve şiddet mağdurları görmek itemiyoruz. Denizli Tabip Odası, Denizli Eczacılar Odası ve Denizli Diş Hekimleri Odası olarak birlikte barış ve huzur içerisinde demokrasinin egemen olduğu bir ülkede yaşama umudumuzu koruyarak, saldırganları şiddetle, nefretle kınıyor, terörü lanetliyoruz. Yitirdiğimiz yurttaşlarımızı saygıyla anıyor, yaralı yurttaşlarımızın bir an önce sağlıklarına kavuşmalarını diliyoruz.

Nasılsın diye sorma,

Ülkem gibiyim işte,

Bir yanım kan,

Bir yanım gözyaşı..."

DENİZLİ TABİP ODASI YÖNETİM KURULU

DENİZLİ ECZACILAR ODASI

DENİZLİ DİŞ HEKİMLERİ ODASI

ulusalkanal.com.tr

Ankara'da patlayan bomba Gündem Rusya’nın emperyalizme karşı akıl dolu zaferi Gündem Numan Kurtulmuş'tan Ankara açıklaması Gündem Prof. Dr. Hilmioğlu: Bu dava Atatürk’ün ve Cumhuriyet’in yargılandığı davadır Gündem