Böcek davasında karar açıklandı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çalışma ofisine dinleme cihazı konulmasına ilişkin başlatılan davada karar çıktı. Böcek davası adıyla bilinen davada sanıklardan Sedat Zavar ve İlker Usta 7'şer yıl, 6'şar ay hapis cezasına çarptırıldı. Eski TÜBİTAK başkan yardımcısı Hasan Palaz’ın da aralarında bulunduğu 8 kişiye de berat kararı verildi.

Abone ol

Böcek davasında 8 kişiye beraat, iki kişiye de tutuklama kararı verildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde çalışma ofisine konulan dinleme cihazlarıyla ilgili başlatılan dava Ankara 7’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Mahkeme, sanıklardan Sedat Zavar ve İlker Usta’yı “kamu görevlisinin haberleşmesi gizliliğini ihlali” ile “siyasi ve askeri casusluk” suçlarından toplam 7’şer yıl 6’şar ay hapis cezası verildi.

Sanıklar Eski TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Hasan Palaz, Erdoğan'ın yakın koruma müdürü Zeki Bulut, ile Mehmet Yüksel, Ahmet Türer, Seyit Saydam, Harun Yavuz, İbrahim Sarı ve Hurşit Gölbaşı'nın beraatına karar verildi.

Mahkeme, Sanıklardan Ali Özdoğan ve Enes Çiğci ile hakkında yakalama kararı bulunan Serhat Demir’in dosyasının da ayrılmasına karar verildi.

Çağla Atlı Akkuş

ulusalkanal.com.tr

AKP'nin Meclis Başkan adayı belli oldu Gündem TSK'ya Suriye'ye girin emri Gündem Baykal çalışmalarına başladı! İlk açıklama... Gündem Ölenlerin sayısı 146'ya yükseldi! Gündem