F Tipi örgüt çözülüyor

Emniyetteki F Tipi örgütlenmeye yönelik 2'nci dalga operasyonda gözaltına alınan Teknik Takip ve Operasyon Bürosu'nda görevli Ömer Hüseyin Eroğlu, itirafçı oldu. Dinlemelerle ilgili onay ya da uzatma kararlarından haberlerinin olmadığını belirten Eroğlu, "Yanlışlık bulunca amirlerimize söylerdik. 'Sen işine bak' yanıtını alırdık" dedi.

Abone ol

F tipi örgütün Emniyet ayağına yönelik 2'nci dalga operasyonda gözaltına alınan İstihbarat Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Ömer Hüseyin Eroğlu, itirafçı oldu. Eroğlu, İstihbarat Dairesi'ndeki dinleme tezgahını tek tek anlattı.

Hükümete yakınlığı ile bilinen Sabah Gazetesi'nin haberine göre Teknik Takip ve Operasyon Bürosu'nda görev yapan Eroğlu, F tipi örgütün avukatlarını reddetti, barodan avukat talep etti.

Şubedeki dinleme işlemlerini savcıya anlatan Eroğlu, "Biz amirlerimize sorardık, işine bak yanıtını alırdık" dedi.

"Bilgisayarıma düşen telefon ve IMEİ numarasını önce gerçek kişi mi diye kontrol edip sonra dinlemeye başlardım. Yanlışlık bulunca kısım amirlerime iletirdim. Amirlerimiz genelde "Tamam, haberimiz var, sen işine bak, anlaşıldı, oldu, dinlemeye devam et" derlerdi. Bizim ne mahkeme kararından, ne talep yazılarından ne de uzatma kararlarından bilgimiz var. Ben dinlediğimiz kişinin gerçek kişi olup olmadığını kontrol eder gerçek kişi olmadığını anlayınca da amirlerimiz uyarırdım."

Eroğlu, samimi itirafları üzerine savcılıktan serbest bırakıldı.

IŞiD şimdi de İstanbul'u tehdit etti! Gündem Kim ne kadar bağış topladı Gündem Ersun Yanal istifa etti Gündem Taner Yıldız'dan seçim açıklaması! Gündem