IŞİD saflarında bir Türk öldü

Amerika'nın Suriye'ye yönelik IŞİD saldırısında, bir Türk hayatını kaybetti. El Nusra'nın komutanlarından olduğu öğrenilen Ümit Yaşar Toprak, cihad için Suriye'ye gitmişti. Toprak, eski Amerika Başkanı George Bush'a suikast iddiasıyla gözaltına alınmış, daha sonra serbest bırakılmıştı.

Abone ol

Amerika'nın 5 Körfez ülkesiyle birlikte Suriye'deki IŞİD hedeflerine düzenlediği operasyonda birçok IŞİD militanının öldüğü bildirildi.

Ölenler arasında bir isim oldukça dikkat çekti. Ebu Yusuf el Türki lakaplı 38 yaşındaki Ümit Yaşar Toprak'ın, Amerika'nın IŞİD operasyonunda öldüğü belirlendi.

Bursa'da mermercilik yapan Toprak, iddiaya göre, iki ay önce 5 çocuğu ve eşini ailesine bırakarak, Suriye yönetimi ve IŞİD'e karşı savaşmak üzere Suriye'ye gidip, El Nusra terör örgütüne katıldı. El Nusra Cephesi'nde kanas birliğinin tim komutanı olduğu öne sürülen Toprak'ın, 2012 yılında da Irak'a gittiği ve bir süre kaldıktan sonra Bursa'ya döndüğü öğrenildi.

Ölüm haberini alan ailesi, konuyla ilgili konuşmak istemedi.

Türkiye, Ümit Yaşar Toprak'ın adını daha önce de duydu. Toprak, 2004 yılı Nisan ayında Türkiye'ye gezi düzenleyecek olan dönemin ABD Başkanı George W.Bush'a suikast hazırlığı yapmakla suçlanmıştı. Toprak ve kardeşi Bursa polisi tarafından çökertilen El Kaide bağlantılı Ensar El İslam örgütü üyesi olmaktan gözaltına alınmıştı. Ağabeyi mahkemede bu suçtan hüküm giyerken, tutuksuz yargılanan ve beraat eden Toprak ise serbest bırakılmıştı.

ulusalkanal.com.tr

Kurbanlıklar pazara indi Gündem Akdoğan'dan açıklama: Erdoğan'ın ABD'de ikna edilmesi söz konusu değil Gündem Liseliler Ortaöğretim'de türbana karşı sokağa çıkıyor! Gündem Galatasaray Spor Kulübü Başkan Adayı Öztürk'ten çok çarpıcı açıklamalar! Gündem