Kadınlardan düdüklü eylem

Cumhuriyet Kadınları Derneği, son yıllarda artan kadına şiddet ve kadın cinayetlerin önlenmesi için her gün 1 dakika boyunca düdük çalacak. Kampanyayı yurttaşlara duyuran Dernek Başkanı Canan Arıtman, “Bu kara yazgıyı birlikte değiştirelim” dedi

Abone ol

Cumhuriyet Kadınları Derneği, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle Ankara'da “Kadına Şiddete Birlikte Dur Diyelim” paneli düzenledi.

Cumhuriyet Kadınları, kadın cinayetlerinin durdurulmasına için seslerini yeni bir kampanya ile duyuracak.

Kadınlar, her gün saat 20.00’de bulundukları yerde 1 dakika boyunca bekçi düdüğü çalacaklar.

Kampanyayı açıklayan Cumhuriyet Kadınları Derneği Genel Başkanı Canan Arıtman, “Gelin kadın erkek hep birlikte bu kara yazgıyı değiştirelim” ifadelerini kullandı.

Samsun’da öldürülen Doktor Aynur Dağdemir’i anan Arıtman, “Artık isyandayız. Bu katledilen kaçıncı kadın? Bu cinayetler ne zaman bitecek?”diye sordu.

Panelde ODTÜ Sosyoloji Bölüm Başkanı Profesör Doktor Sibel Kalaycıoğlu, Hacettepe Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doçent Doktor Aslıhan Öğün Boyacıoğlu, Ankara Hukuk Bürosu Gelincik Merkezi’nden Türkay Asma da konuştu.

Konuşmacılar, son yıllarda artan kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetlerine karşı daha güçlü bir mücadele yürütülmesi gerektiğini vurguladı.

HABER: SABRİ KARA

ulusalkanal.com.tr

Görme engelli Hülya Gül hayata örgü bebeklerle tutunuyor Yurt Yemeyen bin pişman! Yurt Kendi elektriklerini ürettiler Yurt Helikopterin ineceği bölgede gömülü 4 bomba bulundu! Yurt