Avrupa'da koronavirüs bilançosu giderek ağırlaşıyor

Avrupa'da Kovid-19'dan hayatını kaybedenlerin bilançosu giderek ağırlaşıyor. İtalya'da ölenlerin sayısı 20 bini geçti. En çok vakanın görüldüğü Avrupa ülkesi ise 172 bini aşan vaka sayısı ile İspanya oldu.

Abone ol

Kovid-19'la mücadelede yetersiz kalan Avrupa ülkelerindeki salgın hızla ilerlemeye devam ediyor.

İtalya'da ölenlerin sayısı 20 bini aştı.Aktif vaka sayısının 103 bin 616'ya Kovid-19 bulaşanların toplam sayısı 159 bin 516'ya çıktı.

Hükumet, bazı sektörlerde sınırlı açılış ihtimaline işaret ederken, yetkililer ise bu konuya ihtiyatlı yaklaşmayı sürdürüyor.

İspanya, en çok vakanın görüldüğü Avrupa ülkesi. Vaka sayısı 172 bini aşarken hayatını kaybedenlerin sayısı 18 bini geçti.

Salgında ölü ve vaka sayısındaki artış hızını son 10 gündür durduran ve kontrol altına alan İspanya buna rağmen virüsle mücadelede ikinci aşamaya geçemedi.

Fransa'da Kovid-19 kaynaklı ölü sayısı 15 bine ulaştı. Süreçle ilgili Fransa Ekonomi Bakanlığı açıklama yaptı. Ülkede serbest dolaşımın 1 ay daha sınırlandırılmasıyla ülke ekonomisinin yüzde 8 gerileyeceği ifade edildi.

11 bini aşkın kişinin öldüğü İngiltere Kovid-19 mücadelesini sürdürüyor.Konuyla ilgili Dünya Sağlık Örgütünden kritik bir açıklama geldi. Kovid-19 vaka bildirimlerinin yüzde 90'ının Avrupa ve ABD'den geldiğini belirtildi."Dolayısıyla kesinlikle henüz zirveyi görmüyoruz." ifadesi kullanıldı.

Almanya en az can kaybının yaşandığı Avrupa ülkelerinden biri.Ülkede hayatını kaybedenlerin sayısı ise 3 bin 194 olarak tespit edildi.

ulusal.com.tr

Rusya'dan ABD açıklaması Dünya ABD’de yeni kriz Dünya Hollanda'da Kovid-19'dan ölenlerin sayısı 2 bin 945'e çıktı Dünya Ruhani ve Maduro görüştü Dünya