Bakan Selçuk açıkladı: Ücretli öğretmenlere ve usta öğreticilere ek ders ödemesi

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, TRT Haber'e bağlanarak eğitim açısından alınan koronavirüs önlemlerini, uzaktan eğitim ile ilgili ayrıntıları ve ücretli öğretmenlerin ödemelerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Abone ol

Selçuk, ücretli öğretmenlerin de uzaktan eğitim yoluyla yapılan çalışmalara katılacağını ve ücretlerini almaya devam edecekleri müjdesini verdi.

Selçuk, uzaktan eğitimin kolaylaştırılacağını ve sıradan bir iş olarak görüleceğini anlattı. Selçuk, bu konu hakkında, "Henüz ulusal düzeyde bütün öğrencilere hitap edebilecek çalışmayı yapan iki, üç tane ülke var. Bunlardan bir tanesi de Türkiye. Bu anlamda Çin'den sonra dünyada da ikinci durumdayız" dedi.

Uzaktan eğitimin evlerdeki durumu için ise, "Annesi babası sormadan dersini yapan çocuklar eminim şimdi de bu titizlikle bu işi yürütüyorlardır. Bize gelen şu, 'Acaba siz televizyonda daha fazla ders yapamaz mısınız?' Bize ilk başta dediler ki, 'Neden 40 dakika yapmıyorsunuz?' Çünkü televizyon karşısında oturmak kolay değil. Anne babalar gözetimi asla bırakmamalı, çocukları çok sıkmamalı" açıklamasında bulundu.

Milli Eğitim Bakanı Selçuk yayın sonrası ise sosyal medya hesabından, "Eğitim kurumlarımızdaki bu zorunlu arada, ücretli öğretmenlerimizi ve usta öğreticilerimizi mağdur etmedik, ödemelerini yapıyoruz. Her koşulda öğretmenlerimizin yanında olan Cumhurbaşkanımız Sn.

Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımızı sunuyor, Bakanımız Sn. Berat Albayrak’a teşekkür ediyoruz." gönderisini paylaştı.

Konya'da bir mahalle karantinaya alındı Sağlık Kırklareli Sağlık Müdürü Çiğdem Cerit'in koronavirüs testi pozitif çıktı Sağlık Azami süre ne anlama gelmektedir? YÖK'ten öğrencilere tanınan ayrıcalıklarda kullanılan azami süre ne demek? Sağlık YÖK'ten flaş açıklama Sağlık