TÜBİTAK'A nasıl sızdılar?

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık TÜBİTAK'a personel alımında adayların Gülen örgütünün ön elemesinden geçirildiğini söyledi. Akşam Gazetesi'ne konuşan Işık, alternatif mülakat kurullarının TÜBİTAK adaylarını sınava tabi tuttuğunu açıkladı.

Abone ol

Türkiye'nin Bilim Merkezi'ndeki Gülen örgütünün kadrolaşmasıyla ilgili Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Işık, TÜBİTAK'a personel alımlarında adayların cemaat tarafından ön elemeye tabi tutulduğunu belirtti.

"Paralel Yapı'nın TÜBİTAK'ta hakimiyet kurması, son bir kaç yıl içinde ve özellikle Hasan Palaz'ın Başkan Yardımcılığı görevine gelmesinden sonra olmuştur. Hakimiyet kuracakları kritik birimleri de özellikle seçmişler. Kuruma personel alımında ise devlete alternatif, mülakat kurulları oluşturulmuş. Hükümetin önerdiği isimler bile Paralel Yapı'nın ön elemesinden geçirilmiş"

Akşam Gazetesi'ne konuşan Bakan Işık, TÜBİTAK'a önerilen bir bilim adamının Pensilvanya'da mülakata tabi tutulduğunu söyledi.

"TÜBİTAK Başkanı'na, Kanada'da doktora yapan bir bilim adımının CV'si gönderilmiş. Bunu haber alan Paralel Yapı, bilim adamını önce Pensilvanya'ya çağırmış. Burada yapılan görüşmede, "Seni hükümet tavsiye etti, ama bize çalışırsan bu iş olur" diyecek kadar ileri gitmişler. Bilim adamı bu pervasız öneriyi kabul etmemiş. Ankara'da TÜBİTAK'a başvuran ve işe başlamak için evraklarını veren bir grup genç ise cumartesi günü telefonla aranıp kurumun önüne çağrılmış. Otomobillerin içinde yapılan görüşmelerde istedikleri cevaplar verilmediğinden gençler işe alınmamış"

Aydın Gergin

ulusalkanal.com.tr

İmralı'nın yabancıları kim? Gündem Hakim karşısına çıkamadı! Gündem Türkiye Sanatçılar Birliği kuruldu Gündem Gelibolu tehlikede! Gündem