Putin ve Trump'tan Suriye için ortak karar!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Amerika Başkanı Donald Trump, Suriye için ortak bir metne imza attı. Metinde Suriye'de "terör örgütü IŞİD'i yenme ve Suriye'nin toprak bütünlüğünü korumaya destek verme" konusunda ortak bir karar alındığı ifade edildi. Putin görüşme sonrası yaptığı açıklamada ise "iki ülke arasındaki işbirliğini arttırmaya hazırız" dedi

Abone ol

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ABD Başkanı Donald TrumpSuriye konusunda ortak bir metne imza attı.

İki lider, Vietnam'ın Danang kentinde düzenlenen APEC zirvesinde bir araya geldi. Gündemlerinde Suriye vardı. Görüşme sonrasında ortak bir metine imza atıldı.

Söz konusu metinle, Putin ve Trump'ın Suriye’de IŞİD’i yenme konusunda kararlılıklarını teyit ettikleri vurgulandı.

Açıklamada, "İki lider, Suriye krizi için askeri bir çözümün mümkün bulunmadığı konusunda hemfikirken IŞİD'le mücadelede tehlikeli olayların engellenmesi için ortak iletişim kanalları kurulması için de anlaşmaya vardı." ifadelerine yer verildi.

Suriye kriziyle ilgili Cenevre görüşmelerine "tüm tarafların" aktif katılması için de çağrıda bulunuldu.

Görüşme sonrasında Putin, Trump ile aldıkları kararı değerlendirdi.

Putin, metnin öneminin büyük olduğunu, fakat Trump ile ayrı bir toplantı yapılmamasının iki ülke arasındaki krizin devam ettiğini gösterdiğini vurguladı. Rus lider, "Biz, ABD ile ilişkilerimizde yeni bir sayfa açarak, iki halkın da yararına olacak alanlarda iş birliğini arttırmaya hazırız." dedi.

Rus lider bu metinle Suriye’nin toprak bütünlüğüne verilen desteğin de teyit edildiğini söyledi. "Ülkedeki terör tehlikesi sona erdiğinde BM kararları doğrultusunda siyasi çözüme doğru ilerleyeceğiz.” diye konuştu.

ulusal.com.tr

İsrail Suriye İHA'sı düşürdü Dünya Fransa İran'ı hedef gösterdi Dünya TRT World ekibine 2 ay hapis cezası Dünya Lübnan'ı baskılama politikası Dünya