Muhalefet partilerine davetiye gönderilmedi!

Çanakkale savaşlarının 100. yıl dönümü nedeniyle dünya liderlerini Çanakkale'deki törenlere davet eden hükümet muhalefet partilerini es geçti. Muhalefet partilerine davetiye gönderilmediği ortaya çıktı.

Abone ol

Çanakkale Savaşları'nın 100. yıldönümünü anma törenleri için bütün dünyadaki devlet başkanları ve başbakanlara davetiye göndeirildi. Ancak Türkiye'deki muhalefet partilerinin törenlere davet edilmedikleri ortaya çıktı.

Hürriyet gazetesinin haberine göre, CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, hükümetin tavrına tepki gösterdi. Tekin, "O törende, kupon arsacılar bile var, Türkiye Cumhuriyeti'nin ana muhalefeti davetli değil. Şiddetle protesto ediyorum." dedi.

MHP Grup Başkan Vekili Yusuf Halaçoğlu da partisine davet gelmediğini açıkladı. "Ne bana, ne de diğer grup başkanvekili arkadaşa herhangi bir davetiye gelmedi" ifadelerini kullandı.

Törenlerin organizasyonunu da Dışişleri Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı'nın yaptığı öğrenildi.

ulusalkanal.com.tr

Adalarımıza yüzmek yasak! Gündem Erdoğan ''tarafsızım'' dedi ama... Gündem Seçim mitinglerine başladı Gündem Sözde Ermeni soykırımına karşı Bağdat Caddesi'nde yürüyüş düzenlendi Gündem