Adana'da kurbanlık fiyatları ne kadar olacak?

Bayram yaklaşırken vatandaşları kurbanlık heyecanı sardı. Adana Kasaplar Esnaf Odası Başkanı Saruhan Yağmur, kurbanlık fiyatları açıkladı. Koyunun kilo fiyatı 13 lira, tosunun kilo fiyatı 11 liradan belirlendi.

Abone ol

Kurban Bayramının yaklaşmasıyla beraber kurbanlık hayvanlar piyasaya çıkarıldı.

Kurbanlık telaşına girenler yurttaşlar, fiyatların belirlenmesiyle kurbanlık hayvanlarını da almaya başladı. 4 Ekim Cumartesi günü başlayacak olan bayramı öncesi, Adana Kasaplar Esnaf Odası fiyatları açıkladı.

Başkan Saruhan Yağmur, Adana ilinde büyükbaş hayvan sıkıntısı olduğuna da dikkat çekti.

Bayram heyecanı saran vatandaşlara Saruhan Yağmur'un uyarıları da vardı.

Öte yandan geçen yıl AKP Hükümeti, Türk Hava Kurumu’nu kurban derisi toplamada tek yetkili olmaktan çıkarmıştı. Böyle olunca da izin verilen derneklerin kurban derisi toplaması gerekirken çok sayıda kuruluşun kaçak olarak piyasadan yararlandığı tespit edildi.

Hükümet bu yıl kurban derisi toplanmasında THK’yı yeniden etkin kılacak düzenlemeler için düğmeye bastı. Yeni bir yasal değişiklik için zamanın yeterli olmadığı dikkate alınarak genelge yoluya konuya müdahale edilmesi planlandı.

ulusalkanal.com.tr

Bodrum'da domuz ve tilki paniği Yurt Cipiyle 3'üncü kattan aşağı uçtu Yurt Kayıp kadının cesedi bulundu Yurt Erzincan'da şiddetli deprem! Yurt