Türk doktorlardan çığır açacak buluş: Kan kaybından ölümlere son

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesi önemli iki buluşa imza attı. Kalbinden ve göğsünden yaralanan hastalar için "Kalp Tamir Kiti" ve "Akciğer Drenajı" yapıldı. Bu cihazlar hastaların kanamasını durdurarak, ameliyata kadar zaman kazandırıyor.

Abone ol

Artık ambulansla hastaneye yetiştirilen hasta kan kaybından ölmeyecek. Türk doktorlar yaralanmalarda meydana gelen kanamayı engelleyecek iki önemli cihaz geliştirdi.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç.Dr. Mahmut Tokur ve ekibi, "Kalp Tamir Kiti" ve "Akciğer Drenajı" geliştirdi. Bu cihazlar sayesinde kalbinden veya göğsünden yaralanan bir hastanın kanaması durdurulacak ve hastaya ameliyata kadar zaman kazandırılacak.

Dr. Tokur, cihazların baloncuk tamponuyla kanamayı durdurduğunu ve içerde biriken kanı da tahliye ederek, hastaya 5 ilâ 6 saat zaman kazandırdığını belirtti.

Ekibiyle birlikte 2008 yılında başladıkları projenin 2015'te tamamlandığını ifade eden Yrd. Doç. Dr. Mahmut Tokur, uluslararası tüm patentlerin alındığını ve seri üretime hazır olduklarını söyledi. Tokur, "Bu süreçte biz seri üretim için bir akademisyen ve sanayici olma yolunda ilerlemek istiyoruz. Kendi bütçemiz, öte yandan kamu desteği ve diğer özel teşebbüslerle bu süreci götürmek istiyoruz"dedi.

ulusalkanal.com.tr

Ek yerleştirme başvuruları başladı! Sağlık Meme kanserini gören mobil uygulama geliştirildi Sağlık Dikkat! Bakanlık tehlikeli ürünleri açıkladı! İçinde şampuan da var bebek pudrası da... Sağlık Öğrenciler dikkat! Bugün son gün Sağlık