Dolar 3 haftanın zirvesinde

Türkiye ile Rusya arasındaki gerilim piyasaların dengesini bozdu. Dolardaki yükseliş trendi sürüyor. Dolar gün içinde 2, 93'ü aşarak son bir ayın zirvesini gördü

Abone ol

Rus savaş uçağının düşürülmesi sonrasında hızlı yükselişe geşen dolar bu sabah 2,93'ü geçerek ayın zirvesine çıktı.

Dün serbest piyasada dolar kuru önceki kapanışa göre yüzde 1,28 oranında değer kazanarak gün içinde gördüğü en yüksek seviye olan 2,9185’den günü tamamladı. Sepet karşısında ise lira yüzde 1,47 oranında değer yitirdi. Yani dolar, TL karşısında negatif ayrıştı.

Bugün ilk işlemlerde dolar 2,9350'yi görerek son bir ayın en yüksek seviyesini gördü. Avro 3,1160 TL'den satılınca, Avro-dolar paritesi 1,06'da kaldı.

Rusya ile Türkiye arasındaki gerilime ilişkin haberlerle yön belirleyecek olan dolarda yükselişin sürmesi bekleniyor. ABD piyasalarının erken kapanacağı bugün yine önemli bir veri akışı bulunmuyor.

Amerikan Merkez Bankası Fed'in gelecek ay faiz artışına gittikten sonra parasal sıkılaştırmaya kademeli olarak gideceği için, 16 Aralık'ta dolardaki yükselişin sınırlı olması bekleniyor.

ulusalkanal.com.tr

"Türkiye’de her 100 işçiden 12’si taşeron" Ekonomi AKP'nin taşeron işçilere kadro vaadi tersine döndü Ekonomi Hükümet programında “Merkez Bankası para politikasını bağımsız olarak belirler” ifadesi çıktı Ekonomi Dolar tırmanışını sürdürüyor Ekonomi