İsmail Hakkı Pekin: Türkiye PKK’ya yönelik operasyonlar nedeniyle tehdit edilmekteydi

İsmail Hakkı Pekin, Türkiye’de yaşanan bombalı saldırılarda IŞİD ve PKK’nın aynı merkezden idare edildiğinin açıkça görüldüğünü bildirdi.

Abone ol

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı, Genelkurmay İstihbarat Eski Başkanı Em. Korg. İsmail Hakkı Pekin, Uluslararası Kriz Grubu’nun 8 Nisan tarihli raporuna atıfta bulunarak, terör örgütlerinin yaptıklarının bu raporda yazılı olmasının olayın gerçek faillerini de işaret ettiğini ifade etti.

Raporda IŞİD ve PKK’nın ortak hareket edebileceğinin vurgulandığını da belirten Pekin şu değerlendirmeleri yaptı:

Aslında uzunca bir zamandır Türkiye PKK’ya yönelik operasyonlar nedeniyle tehdit edilmekteydi. Bu tehdit önceleri üstü kapalı yapılırken daha sonra medya aracılığıyla açıktan yapılmaya başlanmış, ABD ve Batı’nın(İsrail de dahil) derin devletinin güdümündeki birtakım sivil toplum ve düşünce kuruluşları hazırladıkları raporlarda, yazdıkları makalelerde, önceden belirlenen bir senaryoyu yürürlüğe soktukları görülmektedir. 8 Nisan 2016 tarihli Uluslararası Kriz Grubu’nun raporunda Türkiye PKK ile bu şekilde mücadeleye devam ederse olabilecekler şu şekilde belirtilmişti: ‘Güneydoğu’da kan gövdeyi götürür. Batıdaki şehirlerde de istikrarsızlık olur. Türkiye, PKK veya IŞİD veya her ikisine karşı bir iç savaşa girer. Ekonomi çöker. Bunların önlenmesi için önerilenler de belli. PKK ile masaya oturmak!

“Gölge CIA” olarak bilinen Stratfor’un ve ABD politikalarını belirleyen CFR’nin raporlarında da Türkiye’de terörün artacağı öngörüsü öne çıkıyor. Stratfor’un 2016 analizinde “Türkiye Suriye’ye askeri operasyon yapacak. Terör artacak. İran ile rekabet artacak. Rusya ile gerginlik derinleşerek devam edecek. Irak’ın kuzeyindeki Barzani yönetimi arasındaki yakınlaşma ilerleyecek” öngörüleri öne çıkarılmıştı. CFR de Türkiye’yi “muhtemel çatışma bölgesi” ilan etmişti.

ulusalkanal.com.tr

Milletvekillerinin yasama dokunulmazlığının kaldırılması yürürlükte Gündem Erdoğan'dan sürpriz ziyaret: O Binbaşının yanında Gündem Çilem Doğan'ın cezası belli oldu Gündem En az Vietnamlılar kadar cesur olmak Gündem