İBB'den deprem raporu: 700 binin üzerinde bina tehlike teşkil ediyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Olası Deprem Kayıp Tahminleri Raporu yayınladı. Bina analiz çalışmaların Silivri ve Avcılar pilot bölge ilan edildi. Çalışmalar başladı. İstanbul genelinde analizler 2024'te tamamlanacak. Genel çalışmalar sonra başlayacak. Vatandaşlar ise tepkili. Yetkililerden hızlı çözüm bekliyor.

Abone ol

İzmir depreminin ardından olası İstanbul depremi yeniden gündemde. Merkezi ve yerel yönetimler olası depremlere karşı, kriz planları açıklıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi de "Olası Deprem Kayıp Tahminleri Raporu" yayınladı.

Rapor kapsamında İstanbul'da bulunan 39 ilçenin ayrı ayrı analizleri yapıldı. Olası Deprem Kayıp Tahminleri raporlaştırıldı. Kitapçık haline getirildi. Boğaziçi Üniversitesi ile ortaklaşa yapılan çalışmanın verilerini, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu paylaştı. Binaların yüzde 22,6' sının yıkılacağını söyledi.

İBB geçtiğimiz günlerde İstanbul'un en riskli iki bölgesi olan Silivri ve Avcılar'ı pilot bölge ilan ettiğini açıkladı. Konuya ilişkin Ulusal Kanal'a, İBB Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkan Dr. Tayfun Kahraman konuştu. Pilot bölgelerde bulunan binalarda inceleme başlattıklarını belirtti. "2024 yılına kadar İstanbul genelindeki binalarda incelemeler tamamlanacak." dedi.

Tayfun Kahraman, bazı bölgelerin kentsel dönüşüm kapsamında gündemlerinde olduğunu söyledi. İstanbul için topyekün bir çalışmanın ise bina analizlerinin tamamlanacağı, 2024 yılından sonra gündeme alınacağını belirtti.

Kahraman, belirlenen pilot bölgelerden elde edilen sonuçlara ilişkin de açıklama yaptı. Ulaştıkları veriler ışığında; raporun iyimser kaldığını söyledi.

ulusal.com.tr

Geri çekilen Ermenistan'dan yasaklı saldırı Gündem Türk-İş meydanlardan seslenecek: ''Esnek çalışma formülünden vazgeçin'' Gündem AK Parti Milletvekili İlyas Şeker: ''1999'dan önce yapılan binaların yüzde 90'ı riskli'' Gündem Diyarbakır'da evlat nöbeti kararlılıkla sürüyor Gündem