CHP'den Eğitim-Sen'e 'kalkan'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, teröre destek verdiği gerekçesiyle görevinden ihraç edilen Eğitim-Sen üyesi 11 bin 500 öğretmene kefil oldu. İhraç edilen şahısların terörle işbirliği olmadığını söyleyen Kılıçdaroğlu, PKK'ya yakınlığıyla bilinen Eğitim-Sen'in FETÖ ile mücadele ettiğiniöne sürdü.

Abone ol

PKK'ya yakınlığıyla bilinen sendika üyelerine kefil oldu, görevlerinden ihraç edilmesine tepki gösterdi.

Çarşamba günü toplanan CHP Merkez Yönetim Kurulu toplantısında Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun yaptığı gündem değerlendirmesine ilişkin yeni ayrıntılar var.

Teröre destek verdiği gerekçesiyle Eğitim-Sen üyesi öğretmenlerin görevinden ihraç edilmesine tepki gösteren Kılıçdaorğlu, mesleğinden uzaklaştırılan 11 bin 500 kişi için, "Bunların terörle işbirliği olmadığını biliyorum" dedi.

"Adamda 15 gram akıl ve vicdan olsa bunu yapmaz" diye konuşan Kılıçdaroğlu, "Eğitim Sen ile mücadele edersen darbe ile mücadele edemezsin" ifadesini kullandı.

PKK'ya yakınlığıyla bilinen Eğitim-Sen'in FETÖ ile yıllarca mücadele ettiğini öne süren Kılıçdaroğlu, bu sendikanın bilimsel eğitimi ve laikliği savunduğunu da söyledi.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu kurmaylarına, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Birleşmiş Milletler Genel Kurulu toplantısında FETÖ'yü anlatmasından rahatsız olduğunu da dile getirdi.

Öte yandan, CHP Cuma günü Kahramanmaraş'ta il başkanları toplantısı yapacak. Toplantıda, olası erken seçim konusu ele alınacak. Kılıçdaroğlu il başkanlarına, “Olası erken seçime hazırlanın” talimatı verecek.

ulusalkanal.com.tr

Diyarbakır’da 2 EYP imha edildi Gündem Valilik: 2 korucu şehit, 5 PKK'lı öldürüldü Gündem 5 işadamı hakkında kırmızı bülten Gündem İstanbul'da kafeteryada silahlı çatışma: Bir ölü Gündem